G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.147.629,35

İçişleri Bakanı’ndan Ankara’da Tefecilik Operasyonu: 44 Şüpheli Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’da Feyyaz Küçükkaraca liderliğinde faaliyet gösteren ‘Örgütsel Yapılanma Kapsamında’ tefecilik suçunu işleyen gruba yönelik düzenlenen ‘Mahzen-18’ operasyonları hakkında bilgi verdi. Operasyonlar sonucunda örgüt üyesi 44 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Yakalanan şüphelilerden 12’si tutuklandı, 12’si hakkında Adli Kontrol kararı alındı ve 1 kişi hakkında Ev Hapsi kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen şüphelilerin paraya ihtiyacı olan mağdurları çeşitli yöntemlerle kandırarak faizle para verdikleri, karşılığında fatura, senet, muvafakatname gibi belgeler imzalattıkları ve icra başlattıkları ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin borcunu ödeyemeyen şahıları başka tefecilere yönlendirerek borcunu kapatmasına neden oldukları, aynı zamanda yaşlı ve emekli şahısları kandırarak ağlarına düşürdükleri belirlendi. Bazı mağdurlara ticaret süsü vererek suçu örtmeye çalıştıkları, polis takibinden kaçmak için çeşitli yöntemler kullandıkları ve mağdurları çıkmaza sürükledikleri tespit edildi. Operasyonlar kapsamında çok sayıda ruhsatsız tabanca ile çek, senet ve doküman ele geçirildi.

Yapılan operasyonlarda suç örgütünün karmaşık yapısı ve mağdurlara karşı kullandığı dolandırıcılık yöntemleri detaylı bir şekilde incelendi. Örgüt üyelerinin kapsamlı bir ağ oluşturduğu, farklı bölgelerde faaliyet gösterdiği ve mağdurları sürekli olarak borçlandırarak maddi açıdan zor duruma düşürdüğü belirlendi. Mağdurların güvenini kötüye kullanarak ellerindeki varlıkları gasp ettikleri ve yasa dışı faaliyetlerde bulundukları ortaya çıktı.

Yaşanan bu olaylar sonucunda tefecilik suçunu örgütsel bir yapı içerisinde işleyen şahısların adalete hesap vermeleri sağlandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve emniyet güçlerinin koordineli çalışmasıyla suç örgütü çökertildi ve topluma karşı oluşturdukları tehdit ortadan kaldırıldı. Operasyonların devam edeceği ve benzer suç örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele edileceği belirtildi. Bu tür suç örgütlerine karşı halkın duyarlı olması ve benzer durumları yetkililere bildirmesi önemle vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İçişleri Bakanı’ndan Ankara’da Tefecilik Operasyonu: 44 Şüpheli Yakalandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!