G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.142.908,76

Emekli Maaşlarına Yeni Düzenlemeler Geliyor; İşte Ayrıntılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimlere yaklaşılırken, emekli maaşlarında olası bir artışın olup olmayacağı merak konusu haline geldi. Bu konuda AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara mitingi öncesinde yapmış olduğu açıklamalarda temmuz ayını işaret ederek, “Yeni adımlar atılacak” mesajını verdi.

Akbaşoğlu, “Emekliler bizim başımızın tacı, çalışanlar başımızın tacı. Üreten ve Türkiye’yi büyüten çalışan kesim, primlerle orantılı karşılığını alan 16 milyon emekli insanımız var. 2024’ü emekliler yılı ilan etmiştik ve bu konuda düzenlemeler yapıldı. Emeklilerin beklentileri ve talepleri dikkate alındı. Enflasyona ezdirmeyeceğiz. Çalışma ve Maliye Bakanlıkları sürekli çalışmalar yaptılar, promosyon düzenlemesi de yapıldı. Özel bankaların da inisiyatif alması gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ankara ve İstanbul’da yapacağı mitinglere de değinen Akbaşoğlu, “2024’ü göz önünde bulundurup emeklilerin giderlerini azaltıcı, gelirlerini artırıcı ve alım gücünü yükseltici yaklaşımı düşünüyoruz. Bu konuda bakanlıklarımız çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanımız emeklilerin taleplerini dikkate alarak siyaset yapar. Haziran sonu temmuz başında emeklilerle ilgili düzenlemeleri mutlaka yapacağız, talepleri ön planda tutarak çalışmalar yapacağız” şeklinde konuştu.

Emeklilerin maaşlarında olası bir artışın gündeme gelmesi, vatandaşlar arasında önemli bir konu olarak tartışılmaya devam ediyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun yapmış olduğu açıklamalara göre, emeklilerin beklentileri ve talepleri dikkate alınarak, temmuz ayında düzenlemelerin yapılması planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitinglerinde de bu konuya ilişkin açıklamalar bekleniyor. Türkiye’de emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek adına yapılan düzenlemeler, vatandaşlar tarafından olumlu karşılanmaktadır. Emeklilerin beklenti ve ihtiyaçlarının karşılanması, toplumun refah düzeyinin artması için önemli bir adım olarak görülmektedir. Önümüzdeki günlerde yapılacak düzenlemelerle birlikte, emeklilere yönelik desteklerin artması ve maaşlarda artışın olması beklenmektedir. Bu durum, emeklilerin yaşam kalitesinin artmasına ve ekonomik olarak daha rahat bir dönem geçirmesine olanak sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emekli Maaşlarına Yeni Düzenlemeler Geliyor; İşte Ayrıntılar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!