G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Mahmud Abbas: İsrail Gazze’yi Bilerek Susuz Bırakıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne saldırılarını sürdürdüğünü ve Gazze’yi bilerek susuz bıraktığını belirtti. İsrail’in saldırıları devam ederken, Gazze’de binlerce masum insanın öldüğü ve gelen yardımların engellendiği ifade edildi. Açlık ve susuzluk nedeniyle salgın hastalıkların arttığı Gazze’de, Filistin Resmi Haber Ajansı WAFA’da yayınlanan haberde, Abbas’ın yaptığı açıklamalara yer verildi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Dünya Su Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Gazze’deki Filistin halkının İsrail’in suçlarına maruz kaldığını vurguladı. İsrail’in çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı binlerce sivili öldürdüğünü belirten Abbas, Gazze’deki insanların su bulmak için çaba harcadıklarını ancak İsrail’in kasten su kesintileri yaparak insanları susuz bıraktığını ifade etti. Abbas ayrıca İsrail’in bombardıman sonucu su arıtma sistemlerinin tahrip edildiğini ve insanların sadece su ihtiyacının çok küçük bir kısmını karşılayabildiğini söyledi.

Gazze’deki su sıkıntısının insanların hayatta kalma seviyesini tehlikeye attığını belirten Abbas, İsrail’in Gazze’yi su kaynaklarından mahrum bırakarak salgın hastalıklara davetiye çıkardığını dile getirdi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarıyla su ve arıtma sistemlerini kasıtlı olarak tahrip ettiğini ve insanların sağlığını riske attığını ifade etti. Abbas, uluslararası toplumu Gazze’deki su krizine dikkat çekmeye ve İsrail’in su baskınlığını sonlandırmaya çağırdı.

Filistin halkı İsrail’in Gazze’ye karşı işlediği suçlara maruz kalırken, uluslararası camiadan Gazze halkına destek olması beklenmektedir. Abbas’ın açıklamalarıyla Gazze’deki su krizi ve İsrail’in su politikası yeniden gündeme gelmiş ve uluslararası toplumun bu insani krize çözüm bulması gerektiği vurgulanmıştır. Gazze’nin su ve sağlık hizmetlerine erişiminde yaşanan kısıtlamaların acilen sonlandırılması gerektiği belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mahmud Abbas: İsrail Gazze’yi Bilerek Susuz Bırakıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!