G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.989,05

Bursa’da Düzenlenen Dünya Su Günü Etkinliğiyle Su Tasarrufu Bilinci Oluşturuluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ Genel Müdürlüğü, hayatın vazgeçilmez bir parçası olan suyun doğru kullanımına dikkat çekmek amacıyla 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü düzenledi. Cumhuriyet Caddesi’nde başlayan yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milletvekili Mustafa Varank, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, kamu kurumları temsilcileri, Bursalı vatandaşlar ve yüzlerce çocuk katıldı. Yürüyüş sırasında, çeşitli okullardan gelen öğrenciler suyun tasarruflu kullanımına dikkat çekmek amacıyla pankartlar taşıdı.

Yürüyüşün sonunda Hanlar Bölgesi İpek Han Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, su tasarrufunun önemine vurgu yaptı ve ‘’Su Damlalarının Peşinde’’ projesi hakkında detaylı bilgi verdi. Bu proje kapsamında anaokulu ve ilkokul öğrencilerine su tasarrufu konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Aktaş, su tasarrufu bilincinin su tüketimi bilincinden geçtiğine inanarak projenin 17 ilçeyi kapsadığını ve binlerce öğrenciye eğitim verildiğini açıkladı.

22 Mart Dünya Su Günü vesilesiyle BUSKİ, Jeotermal A.Ş. ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ‘’Barış İçin Su Okuryazarlığı’’ projesinin başlatıldığını duyuran Başkan Aktaş, 27 ilkokulda 2 bin öğrenci, 300 öğretmen ve 6 bin velinin su tasarrufu ve su okuryazarlığı konularında bilgilendirileceğini belirtti. Ayrıca belirlenen okullarda farkındalık eğitimleri düzenleneceğini söyledi.

Bursa Milletvekili Mustafa Varank ise Türkiye’nin su zengini bir ülke olmadığını vurgulayarak suyun israf edilmemesi gerektiğini ve herkesin suyu tasarruflu kullanması gerektiğini ifade etti. Varank, özellikle çocuklara suyun değerini öğretmenin önemine dikkat çekti.

Etkinlikte yapılan konuşmaların ardından BUSKİ tarafından kurulan stantta vatandaşlara BursaSu ve çocuklar için puzzle hediye edildi. Ayrıca, Bursa Hayvanat Bahçesi’nde kullanılmak üzere ücretsiz giriş biletleri de dağıtıldı. Tüm bu etkinliklerle, suyun doğru kullanımı ve tasarrufu konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Düzenlenen Dünya Su Günü Etkinliğiyle Su Tasarrufu Bilinci Oluşturuluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!