G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,06
CNY4,81
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,85
GR. ALTIN2.834,24
BTC2.143.973,21

Türkiye’nin İlk Yerli ve Milli Haberleşme Uydusu Türksat 6A’nın Uzaya Gönderileceği Tarih Belli Oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmeleri doğrultusunda açıklamalarda bulunan Bakan Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A’nın uzaya gönderme tarihini duyurdu. Bakan Kacır, uydunun üretim sürecinin yüzde 81,4’lük bir yerlilik oranıyla tamamlandığını ve 8 Temmuz haftasında uzaya gönderilmeye hazır olacağını belirtti.

Türksat 6A‘nın tüm kritik alt sistemlerinin yerli ve milli olarak geliştirildiği bilgisini paylaşan Kacır, bu süreçte özellikle uçuş bilgisayarları ve güç dağıtım düzenleme birimlerinin yerli olarak üretildiğini vurguladı. Bunun yanı sıra, projenin geliştirme ve test süreçlerinin TUSAŞ bünyesinde yapıldığı ve 396 çevresel ve fonksiyonel testin tamamlandığı bilgisini de paylaştı.

Kacır, Türkiye’nin uzay teknolojilerinde 40 yıllık bir rüyanın gerçekleştiğini ve Türksat 6A‘nın ülkenin uzaydaki varlığını daha da güçlendireceğini ifade etti. Türkiye’nin geçmişten günümüze uzay teknolojileri alanında elde ettiği deneyimlere de değinen Kacır, Türkiye’nin uyduları geliştirme konusundaki başarısını vurgulayarak Türksat 6A’nın büyük önemi üzerinde durdu. Uydu teknolojilerinde Türkiye’nin edindiği deneyim ve birikimin Türksat 6A’nın gelişimine büyük katkı sağladığını söyledi.

Türksat 6A’nın büyüklüğü ve sofistikasyonu hakkında da bilgi veren Kacır, uydunun 4 bin tonun üzerinde ağırlığıyla, daha önce geliştirilen daha küçük uydularla kıyaslandığında ne kadar gelişmiş bir ürün olduğunu vurguladı. Türksat 6A’nın haberleşme imkanlarıyla ilgili olarak da bilgi veren Kacır, uydunun Türkiye’nin bugüne kadar ulaştığı 3 milyar kişilik nüfusa ek olarak Endonezya, Malezya ve Hindistan gibi ülkelerle iletişim imkanı sağlayacağını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkiye’nin İlk Yerli ve Milli Haberleşme Uydusu Türksat 6A’nın Uzaya Gönderileceği Tarih Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!