G-QXXHXL9JW0
USD34,09
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,75
GR. ALTIN2.839,59
BTC2.163.014,92

ABD ve İngiltere, Yemen’in Başkenti Sana’ya 11 Saldırı Düzenledi – Husilerden Tehdit Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD ve İngiltere’nin Yemen’in başkenti Sana’ya yönelik gerçekleştirdiği 11 saldırı hakkında haberler ortaya çıktı. Yemen’deki İran destekli Husilerin El-Mesire televizyonunda yer alan habere göre, Sana’nın farklı bölgelerine yapılan saldırılarla ilgili detaylar paylaşıldı. Başkentin güneydoğusunda bulunan Attan bölgesine 4, kuzeyindeki Cebran bölgesine 3 ve güneyindeki Nahdeyn’e 4 hava saldırısı gerçekleştirildi. Toplamda 11 saldırının yapıldığı belirtilirken, saldırıların yol açtığı hasar hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. ABD ve İngiltere ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Yemen’de devam eden gelişmeler arasında Husilerin, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticari gemilere yönelik eylemleri de bulunuyor. 31 Ekim 2023’ten beri devam eden bu durumda Husiler, gemilere el koyduğu gibi insansız hava araçları ve füzelerle de saldırılar düzenliyor. Bu eylemlerin ardından birçok gemicilik şirketi, Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı aldı. Bunun üzerine ABD, deniz ticareti güvenliğini tehlikeye atacak bu duruma karşı 18 Aralık 2023’te ‘Refah Muhafızı Operasyonu’ adı altında çok uluslu deniz görev gücü oluşturuldu.

ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki Husilerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırılar, Husilerin tüm ABD ve İngiltere gemilerini hedef alacağı tehdidini beraberinde getirdi. Bu durum, bölgede gerilimi artırırken, uluslararası toplumda da endişe yaratıyor. Sana’ya yapılan hava saldırıları, bölgedeki karmaşık ve hassas durumu daha da karmaşık hale getirirken, taraflar arasında olası gelişmelerin ve tepkilerin izlenmesi gerekiyor.

Sonuç olarak, ABD ve İngiltere’nin Yemen’e yönelik gerçekleştirdiği 11 saldırı, bölgede tansiyonu yükseltirken, uluslararası toplumda da endişe yaratıyor. Husilerin kontrolündeki bölgelere karşı yapılan bu saldırılar, bölgedeki dengeleri değiştirebilecek önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Bu durumun ilerleyen süreçte nasıl bir etki doğuracağı ise belirsizliğini koruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ABD ve İngiltere, Yemen’in Başkenti Sana’ya 11 Saldırı Düzenledi – Husilerden Tehdit Geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!