G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.152.494,31

Mersin’de Otobüste Yaşlı Çiftin Darp Edilmesi Davasında Tutuklu Sanık Tahliye Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mersin’de 15 Aralık 2023 tarihinde meydana gelen bir olayda yaşlı bir çiftin otobüste darp edilmesiyle ilgili dava süreci devam etmektedir. Davanın 3. duruşması Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüştür. Duruşmaya otobüste yaşanan olayın tutuksuz sanıkları Ramazan Polat ve eşi Hamdiye Polat mazeret bildirerek katılmamış, tarafların avukatları ise hazır bulunmuştur.

Tutuklu sanık İsmet T. duruşmaya Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile bağlanmıştır. İsmet T. hakime, raporlarda belirtilen Ramazan Polat’ın bedenen savunamayacak durumda olduğunu iddia etmiştir ancak bu raporun gerçekleri yansıtmadığını dile getirmiştir. İsmet T. ayrıca Ramazan Polat’tan şikayetçi olduğunu belirterek, tutukluluğunun kaldırılmasını ve beraatini istemiştir.

Tutuklu sanığın avukatı Tolga Turna ise adli tıp raporunu kabul etmediklerini ve tek kesin delil olarak kamera kayıtlarını göstermiştir. Bu kayıtlarda Ramazan Polat’ın küfür ettiği ve A.O.T’ye bastonla vurduğu açıkça görülmektedir. Dolayısıyla sanığın eylemde bulunduğunu belirtmiştir.

Ramazan Polat’ın avukatı ise otobüsteki kamera kayıtlarının, hakaret ve bağırma eylemlerinin İsmet T. ve oğlu tarafından gerçekleştirildiğini savunarak müvekkilinin savunmasının alınmasını talep etmiştir. Suçun canavarca işlendiğini ve müvekkilinin savunmaya hazır olmadığı için savunmalarının bir sonraki celsede alınmasını istemiştir.

Cumhuriyet savcısı, Ramazan Polat’ın durumunun raporla incelenmesi gerektiğini belirtmiş, İsmet T’nin tahliye talebinin reddini talep etmiştir. Savcının talebine karşı çıkan İsmet T’nin avukatı ise müvekkilinin pişmanlık içerisinde olduğunu ve tahliyesini savunmuştur.

Mahkeme heyeti, Ramazan Polat ve Hamdiye Polat’a zorla getirme emri verilmesine, İsmet T’nin tutukluluk halinin devamına karar verilmesine karar vermiştir. Ayrıca, oğlu için önceki duruşmada tahliye kararı verilen A.O.T. için de kaldığı yerden devam edilmiştir.

Olay, Mersin’de Toroslar ilçesinde bir otobüste yaşanmış, olayın ardından tutuklanan sanıkların durumlarına ilişkin süreç devam etmektedir. Olayla ilgili olarak yapılan soruşturma sonucunda, ilgili okul müdürünün 17 Ocak’ta açığa alındığı ve idari tahkikatın başlatıldığı açıklanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mersin’de Otobüste Yaşlı Çiftin Darp Edilmesi Davasında Tutuklu Sanık Tahliye Edildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!