G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.140,74

RTÜK’ten Siyasi Propaganda Kuralları İle İlgili Uyarı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RTÜK tarafından yapılan açıklamada, seçimlerde siyasi partilerin ve adayların yayınlar yoluyla yapacakları propagandaların kurallarının Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenerek ilan edildiği hatırlatıldı. Bu kapsamda, seçime katılan siyasi partiler ve adayların, 30 Mart saat 18.00’e kadar medya aracılığıyla sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabilecekleri belirtildi.

Seçim sürecinde medya kuruluşlarının belirlenen kuralları ihlal ettiği vurgulanan açıklamada, medya hizmet sağlayıcılarının 29 Mart Cuma saat 23.59’a kadar siyasi reklam yayınlamasında sakınca olmadığı ifade edildi. Ancak oy verme gününden önceki 10 gün içinde siyasi partiler ve adaylar lehinde ya da aleyhinde vatandaşın oyunu etkileyebilecek yayınların yapılmasının ve dağıtılmasının yasaklandığı belirtildi.

Seçim gününe kadar yapılacak yayınların tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uygun olması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, özellikle haber bültenlerinde, konuk ve yorumcu davet edilen haber programlarında, siyasi parti genel başkanlarına ve seçime katılacak adaylara iftira ya da hakaret içeren ithamlarda bulunulmaması gerektiği vurgulandı. Ayrıca belli bir seçmen kitlesini hedef alan, aşağılayıcı, eleştiri sınırlarını aşan yorum ve açıklamalara yayınlarda yer verilmemesi gerektiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada, medya organlarının bu süreçte evrensel basın meslek ilkelerine uygun şekilde hareket etmeleri ve tarafsız olmaları gerektiği belirtildi. Siyasi propaganda ve yayınların yapılması sürecinde taraf olunmaması gerektiği üzerinde duruldu. Bu doğrultuda, seçim sürecinde yayın yapacak olan medya kuruluşlarına büyük sorumluluk düştüğü ve seçimlere etkin katkı sağlamak amacıyla titizlikle hareket etmeleri gerektiği vurgulandı.

Gelecekte de benzer süreçlerde uyulması gereken kurallar ve ilkeler doğrultusunda yayınların yapılması gerektiği belirtilen açıklamada, medya kuruluşlarının toplumu doğru bilgilendirmek ve seçim sürecine adil bir şekilde katkı sağlamak için önemli bir rol üstlendiği vurgulandı. Sonuç olarak, medyanın seçim süreçlerinde tarafsızlık, doğruluk ve gerçeklik ilke ve değerlerine bağlı kalarak yayınlarını yapması gerektiği hatırlatıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
RTÜK’ten Siyasi Propaganda Kuralları İle İlgili Uyarı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!