G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.134.461,47

61. Altın Portakal Festivali: Spor Hırsları ve Umutlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Açıldı

  1. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış töreni, muhteşem bir kırmızı halı geçişiyle başladı. Sinema ve televizyon dünyasının tanınmış simaları, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi önündeki kırmızı halıda yürüyerek medya mensuplarına poz verdiler.

Oyuncu Menderes Samancılar, "Festivalimizin yanında olmak sanatçıların boynunun borcudur. Antalyalılar gibi, biz de festivale sahip çıkıyoruz. Sinemamızla olan bağlantımızı asla koparmayacağız," şeklinde konuştu.

Mustafa Alabora, festivallerin sinemanın gelişimine yaptığı katkılara dikkat çekerken, Mehmet Aslantuğ, dünyada gelenekleşmiş ve yarım yüzyılı geride bırakmış nadir festivallerin bulunduğunu belirterek, böyle bir etkinliği sürdürebilmenin büyük bir emek gerektirdiğini ifade etti.

Festivalin jüri başkanı Ferzan Özpetek, festivalde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, "Umarım burada yeni yönetmenler ve yeni isimler ortaya çıkar," dedi.

"Sanat Baskı Kabul Etmez"

Jüri üyesi İlker Kaleli, sanatın asla baskı kabul etmediğini belirterek, "Sanatın değeri, propagandaya dönüşmesinde yatıyor. Bu yıl hiç kimsenin etkisi altında kalmadan, güzel Antalya şehrimizde hak ettiği bir festivali yaşayacağız," ifadelerini kullandı.

Tuba Büyüküstün, Türkiye’nin en önemli film festivallerinden birinde bulunmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.

"Hepimiz İçin Adalet Diliyorum"

Kırmızı halı seremonisinin ardından açılış konuşmasını yapan oyuncu Saadet Işık Aksoy, İstanbul’da önceki gün katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i anarak sözlerine başladı. Aksoy, "Türkiye’de yaşanan kadın cinayetleri karşısında bu sahnede durmak büyük bir acı. Katledilen kız kardeşlerimiz için üzüntü duyuyorum. Onları burada saygıyla anmak istiyorum ve hepimiz için adalet diliyorum," dedi.

Sonrasında Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer, ‘Onur Ödülü’ alırken; Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli ‘Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

"Yarın Daha Kötü Olacak Diye Korkuyorum"

Ödülünü Işıl Yücesoy’dan alan Farah Zeynep Abdullah, "Gündem dün kötüydü, bugün daha kötü. Yarın daha kötü olacak diye korkuyorum. Bu ödülü, erkek egemenliğinin hâkim olduğu ve henüz sektör olarak bile nitelendiremeyeceğimiz bu düzende var olmaya çalışan, yorulan ama pes etmeyen kadınlar için almak istiyorum," şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
61. Altın Portakal Festivali: Spor Hırsları ve Umutlar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!