G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,92
CNY4,88
GBP45,48
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,67
GR. ALTIN2.928,78
BTC2.084.322,16

4 MİLYON EMEKLİNİN GÖZÜ BEŞTEPE’DEKİ KRİTİK TOPLANTIDA!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaklaşık 4 milyon emeklinin maaşlarına yapılacak zam düzenlemesi ile ilgili heyecan dorukta. Enflasyon oranlarına bağlı olarak belirlenecek zam oranı yüzde 24,73 olarak açıklandı. Ancak kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olan emeklilerin maaşı, zamma rağmen en düşük aylığın altında kaldı.

Bu önemli zam düzenlemesi için Ankara’da kritik bir toplantı planlandı. AK Parti kurmayları, en düşük emekli aylığı olarak uygulanan rakam üzerinde çalışmalar yaparken, kritik isimler bugün Ankara’da bir araya gelecek. Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler de yer alacak.

Toplantı öncesi AK Parti yetkilileri, emeklilere seyyanen zam yapılmayacağını ve şu an en düşük emekli maaşının 10 bin lira seviyesine yükseltilmesi üzerinde çalışıldığını belirtti. Kararın çıkmasının ardından düzenleme Meclis’e sunulacak ve temmuz maaşlarına yetiştirilmeye çalışılacak. Ancak zaman yetmediği durumda farkın sonraki aylarda yatırılabileceği açıklandı.

Bugünkü toplantıda alınacak kararlar merakla beklenirken, Ankara kulislerinde en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması gibi iddialar dolaşmaya başladı. Zamlı emekli maaşları ile ilgili net kararların bugünkü toplantı sonrasında açıklanması bekleniyor. Emeklilerin maaşlarındaki bu düzenlemeler, kamunun ve emeklilerin yakından takip ettiği bir konu haline geldi. Herkes, emeklilerin alacağı yeni maaş miktarını ve gelecekteki durumlarını merakla bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
4 MİLYON EMEKLİNİN GÖZÜ BEŞTEPE’DEKİ KRİTİK TOPLANTIDA!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!