G-QXXHXL9JW0
USD34,19
EURO38,11
CNY4,87
GBP45,76
EURO/USD1,11
BIST9.665,78
Petrol71,73
GR. ALTIN2.906,44
BTC2.190.363,96

23 Nisan Bayramı 104. Yıl Kutlamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de çocuklara yönelik bayram olarak kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl 104. kez kutlanacak. Bu özel gün nedeniyle çoğu kamu kurumu kapalı olacak ve resmi tatil ilan edilecek. Ancak, bu kutlama 22 Nisan gününe yayılmayacak ve yarım gün tatil uygulanmayacak.

23 Nisan ise resmi tatiller arasında yer alacak ve Salı günü kutlanacak. Bu nedenle okullar, resmi daireler ve özel sektörde de tatil olacak. Ancak, bu gün çalışması gerekenler ekstra mesai ücreti alacaklar. Üniversiteler ve liseler de tatil edilecek, bu nedenle hafta sonu tatiliyle birleştirmek isteyenler için 1 gün ek izin alınması gerekecek. Böylelikle 22 Nisan Pazartesi günü izin alanlar için 4 günlük bir tatil fırsatı doğacak. Cumartesi, pazar, pazartesi ve salı günleri tatil olarak geçecek.

24 Nisan ise idari izin ilan edilmediği sürece resmi tatil olmayacak. İdari izin, genellikle Cumhurbaşkanlığı İdari İşler tarafından ilan edilir ve sadece devlet kurumları, PTT, bankalar gibi kamu kurumlarını kapsar. Özel sektör çalışanları ise yıllık izin kullanmadıkça normal bir iş günü olarak çalışmaya devam edecekler.

Hem çocuklar hem de yetişkinler için özel bir kutlama olan 23 Nisan Bayramı, Türkiye’nin ulusal egemenliğini ve çocukları temsil etmektedir. Bu önemli günde bayram coşkusunu ve milli birliği kutlamak için çeşitli etkinlikler düzenlenmekte ve çocuklar için özel gösteriler yapılmaktadır. Bugün, Türkiye’nin geleceği olan çocuklara milli egemenliği ve demokrasiyi anlatan törenler düzenlenir ve bayram coşkusu tüm ülkeyi sarmalar. Türkiye’nin çocuklara bayram armağan ettiği bu özel gün, her yıl heyecanla beklenmekte ve coşkuyla kutlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
23 Nisan Bayramı 104. Yıl Kutlamaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!