G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.156.719,38

2024 Mayıs Enflasyon Rakamları Açıklandı: Kiralardaki Tavan Oranı Belli Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024 yılı Mayıs ayında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamları, Haziran ayındaki kira artışlarının tavan oranını belirlemiş oldu. Tüketici fiyat endeksinin on iki aylık ortalaması, kira artışında tavan oranını belirlerken Haziran ayı için bu oran yüzde 62,51 olarak belirlendi. Ancak bu oran sadece iş yerlerindeki kira artışları için geçerli olup, konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlamasından dolayı uygulanmamaktadır. Temmuz ayı itibariyle ise konutlardaki kira artışları için yüzde 25’lik sınırın kaldırılması beklenmektedir.

Mayıs ayında tüketici fiyat endeksindeki değişim oranları da dikkat çekiciydi. Bir önceki aya göre yüzde 3,37 artış yaşanırken bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 22,72 ve bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 75,45 artış gerçekleşti. Ayrıca on iki aylık ortalamalara göre ise enflasyon oranı yüzde 62,51 olarak kaydedildi. Bu veriler, ekonomik dengelerin Hass olduğunu göstermektedir.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından konut kiralarındaki sınırlamalar hakkında bir açıklamada bulundu. Bakan Şimşek, kiralardaki yüzde 25’lik tavan uygulamasına ilişkin herhangi bir çalışmalarının olmadığını belirtti. NTV canlı yayınında ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, “Hiçbir şey yapmazsak düzenleme temmuzda ortadan kalkıyor. Şu anda böyle bir düzenleme yapmaya yönelik çalışmamız yok.” dedi. Bu açıklamalar, konut sahipleri ve kiracılar arasındaki beklentileri şekillendirecek önemli bir noktayı işaret etmektedir.

Genel olarak, 2024 yılı Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte kira artışlarındaki tavan oranı belirlenmiş ve konut kiralarındaki sınırlamaların gözden geçirilmesi beklenmektedir. Hazine ve Maliye Bakanı’nın açıklamaları ise, bu konudaki resmi tutumun belirsizliğini koruduğunu göstermektedir. Bu durum, mülk sahipleri, kiracılar ve ekonomi aktörleri arasında belirsizlik ve belirgin beklentilerin oluşmasına neden olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2024 Mayıs Enflasyon Rakamları Açıklandı: Kiralardaki Tavan Oranı Belli Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!