G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.451,34

2023’te Evlenenlerin Sayısı Azaldı, Antalya Boşanmada Türkiye İkincisi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan yeni verilere göre, 2023 yılında Türkiye genelinde evlenen çiftlerin sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 2 azaldı. Toplamda 565 bin 435 çift evlilik yaparken, boşanan çiftlerin sayısında ise artış görüldü.

Boşanma hızının en yüksek olduğu il İzmir oldu. Türkiye genelindeki boşanma oranının en yüksek olduğu il olan İzmir’i ise Antalya takip etti. Bu veriler, evliliğin sürdürülebilirliği ve boşanma oranları konusunda dikkat çekici bir tabloyu ortaya koydu.

Türkiye genelindeki evlenenlerin sayısının azalmasının sebepleri arasında ekonomik sorunlar, toplumsal değişimler ve pandemi sonrası yaşanan psikolojik etkiler gösteriliyor. Özellikle pandeminin etkisiyle birlikte evliliklerde yaşanan zorluklar ve çatışmalar boşanma oranlarını artırmış gibi görünüyor.

2023 yılında yaşanan bu eğilim, Türkiye’nin demografik yapısı ve aile yapısındaki değişimler konusunda da birçok soru işaretini beraberinde getiriyor. Evliliklerin azalması, boşanmaların ise artması, sosyal ve ekonomik düzeydeki değişimlerin etkilerini gözler önüne seriyor.

Özellikle genç çiftler arasında evlilik kararının ertelenmesi ve daha uzun süreli ilişkilerin tercih edilmesi, evlilik ve boşanma oranlarında önemli bir değişim yaratıyor. Boşanma oranlarının en yüksek olduğu iller arasında yer alan İzmir ve Antalya, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük illeri arasında yer alması dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
2023’te Evlenenlerin Sayısı Azaldı, Antalya Boşanmada Türkiye İkincisi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!