2023-2024 eğitim öğretim yılı sona eriyor ve 20 milyondan fazla öğrenci karne alarak yaz tatiline girecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaokul öğrencileri için karnelerin tasarımını yeniledi. Bu yeni tasarımla birlikte, karnede ders notlarının yanı sıra öğrencilerin sosyal etkinliklere katılım durumları da yer alacak. Eğitim-öğretim yılı boyunca, ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla üç dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçme hakkı kazanacaklar. Lise 9. sınıfta dört veya daha fazla dersten zayıf not alan öğrenciler sınıf tekrarına kalacak. Ayrıca, sınıf geçme koşulları arasında Türkçe dersinin baraj puanı 70’e yükseltildi.
MEB, 1 Temmuz itibariyle ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerde yaz okulu açacak. Öğrenciler spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim dallarında ücretsiz yaz okullarına katılabilecekler. Kurslar, saat 13.30’dan sonra ve haftada 5 gün planlanacak. Bir dersten günlük 2 saatten fazla planlama yapılamayacak ve kursların süresi 4 haftadan az, 8 haftadan fazla olmayacak. Yaz okulları 29 Ağustos’ta sona erecek ve destekleme ve yetiştirme kursları 8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için açık olacak.
Yeni eğitim dönemi 9 Eylül’de başlayacak ve ücretsiz kurslar il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak. Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde verilecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı da 9 Eylül’de başlayacak.
Toplam 20 milyondan fazla öğrenci bugün karnelerini alarak yaz tatiline girecek. MEB ortaokul öğrencileri için karnelerin tasarımını değiştirerek, sosyal etkinliklere katılım durumlarını da karnede yer alacak şekilde güncelledi. Karnesi ortalama 50 olan öğrenciler en fazla üç dersten başarısız olabilirken, lise 9. sınıfta dört veya daha fazla dersten zayıf not alan öğrenciler sınıf tekrarına kalacaklar. Ayrıca, sınıf geçme koşulları arasında Türkçe dersinin baraj puanı 70’e yükseltildi.
MEB, 1 Temmuz itibariyle ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerde yaz okulu açacak. Öğrenciler, spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim alanlarında ücretsiz yaz okullarına katılabilecekler. Kurslar, saat 13.30’dan sonra ve haftada 5 gün planlanacak, bir dersten günlük 2 saatten fazla planlama yapılmayacak ve kursların süresi 4 haftadan az, 8 haftadan fazla olmayacak. Yaz okulları 29 Ağustos’ta sona erecek ve destekleme ve yetiştirme kursları 8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine açık olacak. Yeni eğitim dönemi 9 Eylül’de başlayacak ve ücretsiz kurslar il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak. Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde verilecek, 2024-2025 eğitim öğretim yılı da aynı şekilde 9 Eylül’de başlayacak.