G-QXXHXL9JW0
USD34,08
EURO38,07
CNY4,83
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,66
GR. ALTIN2.838,81
BTC2.144.167,21

15 yaşındaki İslam Halilov’un cesurca eylemleri sayesinde yüzlerce kişi kurtuldu: Olayın detayları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

24 Mart Cuma gecesi, Moskova’nın merkezinde bulunan Crocus City Hall isimli konser salonunda meydana gelen silahlı saldırıda, 137 kişi hayatını kaybetmiştir. Ancak, 15 yaşındaki Azeri kökenli İslam Halilov’un cesur eylemleri sayesinde yüzlerce kişi saldırıdan kurtulmuştur. Halilov’un olağanüstü kahramanlığı nedeniyle, 29 Mart’ta “Liyakat Madalyası” ile ödüllendirileceği açıklanmıştır.

Terör saldırısı sırasında İslam Halilov, konser salonundaki izleyicileri saldırı hakkında uyararak binayı güvenli bir şekilde terk etmelerine yardımcı olmuştur. Özellikle insanların tuvalet bölgesine sıkışması durumunda çıkmazdan kurtarmış ve birçok kişiyi güvenli bir alana götürmeyi başarmıştır. Halilov’un cesurca liderlik etmesi, birçok insanın hayatını kurtarmış ve saldırının etkilerini en aza indirmiştir.

İslam Halilov, yaşadığı deneyimi hala atlatamadığını ve olayın şokunu üzerinden atamadığını belirtmiştir. Kendini bir kahraman olarak görmeyen genç adam, saldırı sırasında yüzlerce insanın hayatını kurtarmak için elinden geleni yaptığını ifade etmiştir. Halilov’un kişisel çabaları ve inisiyatifi, saldırı anında panik yaşayan insanlara yardım etmiş ve felaketi en az zararla atlatmalarını sağlamıştır.

Rusya tarafından cesareti ve kahramanlığı takdir edilen İslam Halilov’a ödül olarak “Hizmet İçin” madalyası verilecektir. Madalya töreni, Rusya Müslümanlarının manevi lideri müftü Şeyh Ravil Gaynutdin tarafından 29 Mart’ta Katedral Camii’nde gerçekleştirilecektir. Halilov’un gösterdiği cesaret ve fedakarlık, ülke genelinde takdirle karşılanmış ve törenle ödüllendirilmesi kararlaştırılmıştır. İslam Halilov’un örneği, insanlık ve yardımlaşma duygularını güçlendirerek toplumu bir arada tutma konusunda önemli bir rol oynamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 yaşındaki İslam Halilov’un cesurca eylemleri sayesinde yüzlerce kişi kurtuldu: Olayın detayları!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!