G-QXXHXL9JW0
USD34,22
EURO37,91
CNY4,87
GBP45,52
EURO/USD1,11
BIST9.240,64
Petrol75,41
GR. ALTIN2.904,03
BTC2.108.680,34

15 Temmuz Şehit Polis Memuru Eyyüp Oğuz’un Babası Acıyı Anlatıyor: “Eyyüp, Ailede Seçilmiş Biri”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit düşen Elazığlı polis memuru Eyyüp Oğuz’un babası Tevfik Oğuz, oğlunun mezarını ziyaret edip dua ediyor. 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında şehit düşen 2 çocuk babası Eyyüp Oğuz’un vatan ve bayrak sevdalısı olduğunu belirten baba Oğuz, oğlunun şehadet mertebesine ulaşmasının yıl dönümünde İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Aradan yıllar geçmesine rağmen, oğlunun acısının hala unutulmadığını ifade eden Oğuz, oğlunun son zamanlarda arkadaşlarına ”Ölmek varsa en iyisi şehit olmaktır” dediğini aktardı.

Baba Oğuz, oğlunun Diyarbakır’da görev yaparken dönemin İl Emniyet Müdürü şehit Ali Gaffar Okkan’ın yanında olduğunu ve saldırıdan 10 dakika arayla kurtulduğunu yıllar sonra açıkladı. Şehit polis memuru Eyyüp Oğuz’un şehadetinin yıl dönümü dolayısıyla, bir kurs merkezinin öğrencileri öğretmenleri eşliğinde baba ocağını ziyaret etti. Öğrenciler, Tevfik Oğuz’a Türk bayrağı ve çiçek hediye etti ve daha sonra Harput Şehitliği’nde bulunan Eyyüp Oğuz’un kabrini ziyaret etti. Dualar okunup çevre temizliği yapıldı.

Baba Oğuz, oğlunun şehit olduğu 8 sene önceki acıyı hala taşıdığını belirterek, ”Eyyüp, ailede seçilmiş biriydi. Ne kadar tamam dersek de unutulmuyor. 4 senedir de annesi öldü. Annesi onu çok merak ediyordu. Eyyüp, cesur adamdı. Eyyüp’ün aklına ölüm gelmezdi” şeklinde konuştu. Eyyüp Oğuz’un babası Tevfik Oğuz, oğlunun son zamanlarda ”Ölmek varsa en iyisi şehit olmaktır” dediğini ifade ederek, Gaffar Okkan’ın yanında olduğunu ve saldırıdan 10 dakika arayla kurtulduğunu açıkladı. Baba Oğuz, şehit babasını ziyaret eden minik çocukların bayrağı hediye etmesiyle gururlandığını belirterek, ”Ölümden korkmuyormuş. Bizlerin burada olması gurur verici. Biz Tevfik dedeye çiçek ve bayrak getirdik. O da sağ olsun bize hurma ve çikolata ikram etti. Burada olmaktan mutluyum ve gururluyum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
15 Temmuz Şehit Polis Memuru Eyyüp Oğuz’un Babası Acıyı Anlatıyor: “Eyyüp, Ailede Seçilmiş Biri”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!