G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,39
CNY4,83
GBP44,83
EURO/USD1,09
BIST8.699,19
Petrol75,22
GR. ALTIN2.922,99
BTC2.253.254,17

13 Yaşındaki Beren Su Bolat’ın Trajik Ölümü: Asansör Kurtarma Görevinde İtfaiyeye Soruşturma!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara’da Trajik Asansör Olayı: 13 Yaşındaki Kız Hayatını Kaybetti

Ankara’nın Sincan ilçesinde, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yaşayan 13 yaşındaki Beren Su Bolat, arkadaşını ziyareti sırasında bindiği asansörde meydana gelen arıza sonucu 5. ve 6. kat arasında mahsur kaldı.

Yardım amaçlı gelen itfaiye ekipleri çalışmalara başlarken, maalesef Beren Su asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybetti. Arkadaşı ise başarılı bir kurtarma operasyonuyla kurtarıldı.

Başsavcılıktan Soruşturma Açıklaması

Beren Su’nun vefatıyla ilgili olarak, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 3 itfaiye görevlisi hakkında ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan soruşturma başlatıldı.

Başsavcılığın bugün yaptığı açıklamada, olayın detaylarına yer verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "23 Eylül 2024 tarihinde Sincan ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan bir apartmanın asansöründe mahsur kalan T.E.D. ve B.S.B. isimli çocukların itfaiye ekipleri tarafından kurtarma çalışması sırasında B.S.B. isimli çocuğun asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirmesi olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada, alınan bilirkişi raporuna göre olayda kusurlu oldukları tespit edilen itfaiye görevlisi şüpheliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın 30 Eylül 2024 tarihli yazısı üzerine Ankara Valiliği’nin soruşturma izni verilmesine dair kararına karşı şüpheliler tarafından yapılan itirazın reddedilmesi sonucu E.A., B.Y. ve B.B. isimli şahıslar Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile 20 Ekim 2024 tarihinde gözaltına alınmıştır."

Soruşturma kapsamında, aynı gün Cumhuriyet Başsavcılığına getirilen şüpheliler E.A., B.Y. ve B.B., ifade işlemlerinin ardından Ankara Batı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan tutuklanmıştır.

Bu olay, toplumda derin bir üzüntü ve endişe yaratırken, yaşanan trajedinin arka planındaki sorumluların hesap vermesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
13 Yaşındaki Beren Su Bolat’ın Trajik Ölümü: Asansör Kurtarma Görevinde İtfaiyeye Soruşturma!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!