G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,22
CNY4,82
GBP44,84
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
Petrol73,17
GR. ALTIN2.998,46
BTC2.354.172,95

İstanbul’un İkonik Tezgahları Yenileniyor: Simit ve Kestane Artık Daha Şık!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İBB’den Yenilik: Simit, Kestane ve Mısır Tezgahları Yenileniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin ikonik sembollerinden biri olan simit, kestane ve mısır tezgahlarını daha modern bir görünüme kavuşturmak için harekete geçti. İBB Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışma, 25 Ekim 2024 tarihinde hayata geçirilecek. İBB’nin yaptığı açıklamada, "Özellikle tarihi meydanlar ve boğaz kıyısında bulunan seyyar satış üniteleri, daha yenilikçi ve estetik bir tasarıma sahip olacak." ifadelerine yer verildi. Yeni tasarımların ilk örnekleri, 25 Ekim’den itibaren Beşiktaş Meydanı’nda görülebilecek.

Yeni Tasarımlar ve Konseptler

İBB, yenilenen simit, kestane ve mısır tezgahları ile İstanbul’un çeşitli meydanları ve yoğun caddelerindeki seyyar satış araçlarının tasarımını güncelliyor. Bu kapsamda, seyyar satış üniteleri, estetik açıdan daha çekici hale getirilecek. Özel olarak tarihi meydanlar ve boğaz kıyıları için, bu alanların dokusunu dikkate alan farklı tasarımlar ortaya kondu. Tasarımlar; kemerli, neşeli modern ve totem modellerinin kullanıldığı toplamda 9 farklı konseptte olacak.

Beşiktaş Meydanı’nda İlk Uygulama

Yeni satış ünitelerinin tamamında enerji verimliliği açısından güneş panelleri kullanılacak. Ayrıca, kullanılan malzeme sayesinde ünitelerin kolayca temizlenmesi mümkün olacak. Ünitelerde, soğuk kış günleri için örtü sistemleri ve kullanıcıların yerle temasını kesmek için platform tasarımı da yer alıyor.

25 Ekim 2024 Cuma gününden itibaren Beşiktaş Meydanı’nda sunulacak olan 9 yeni tasarım, İstanbul genelinde yaygınlaştırılmayı hedefliyor. Şehrin simgeleri olan bu seyyar satış üniteleri, rekabetçi ve estetik bir görünüm ile İstanbulluların beğenisine sunulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’un İkonik Tezgahları Yenileniyor: Simit ve Kestane Artık Daha Şık!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!