G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.155.433,64

İstanbul’da Kız Çocuklarına Yönelik Cinsel İstismar Alarmı: CHP Kadın Kolları ‘Yeter’ Dedi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya, grup adına yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki sadece İstanbul’da son beş yıl içerisinde cinsel istismar suçlarına maruz kalan çocuk sayısı 10 bin 844’tür. Bu acı verici istatistik, yalnızca iki yıl içinde iki katına çıkmıştır” diye belirtti.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla Ankara’da CHP Kadın Kolları tarafından bir yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe DEVA ve Gelecek Partisi’nin kadın milletvekilleri ile CHP Grup Başkanvekili, genel başkan yardımcıları, parti meclis üyeleri ve MYK üyeleri de katıldı.

Günümüzde kaybolan ve hayatını kaybeden kız çocukları adına gerçekleştirilen yürüyüş, Kuğulu Park’tan başladı.

Atatürk Bulvarı üzerinde bir süre oturma eylemi gerçekleştiren kadınlar, ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) doğru yürüyüşe geçti. ‘Çocuk bedenime dokunma’, ‘Sen, ben, biz birbirimizin çaresiyiz’ sloganlarını haykıran kadınlar, kaybolan kız çocuklarının isimlerinin yer aldığı pankart ve dövizler taşıdı. Kadınlar, Türkiye Belediyeler Birliği önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

‘BİRLEŞME GÜNÜ’

Grup adına bir açıklama yapan Asu Kaya, “2012 yılından bu yana Birleşmiş Milletler, kız çocuklarının yaşadığı cinsiyet eşitsizliği, eğitim hakkı, beslenme ve zorla evlilik gibi konuları gündeme alarak bugünü farkındalık günü ilan etti. Ancak Türkiye’de temel yaşam hakkı bile elinden alınan kız çocuklarımız, diğer günlerden farksız olarak yalnızca hayatta kalmaya çalışmakta, adalete olan inançlarını yitirmiş durumda, istismarcıların korkusuyla ‘daha ne kadar böyle yaşayacağım’ diye düşünerek yaşamaya çabalıyorlar. Son bir buçuk yıl içinde 2 bin 450 çocuk önlenebilir sebeplerle hayatını kaybetti. Ne yazık ki aynı süre zarfında 52 çocuk intihar etmiş ve 15 çocuk ise şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmiştir. 6 Şubat depremi üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, eski Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın beyanlarına göre en az 411 çocuk yaşamını yitirmişken, gerçekte bu sayının en az 1682 olduğu bilinmektedir. Sadece İstanbul’da son beş yıl içinde cinsel istismar mağduru olan ve şikayette bulunan çocuk sayısı 10 bin 844’tür ve bu sayı yalnızca iki yıl içinde iki katına çıkmıştır. Ülkemizin yaşadığı bu kabul edilemez duruma ‘yeter’ diyecek olan, anayasal haklarımız için bizimle sokakta sesini yükseltecek herkes, şimdiden vicdanı büyük olan kadın politikaları başkanlarına, kadın milletvekillerine, kadın belediye başkanlarına ve eşitlikçi erkeklere çağrıda bulunuyorum. Bugün, birlik olma günüdür. Bugün, çocuk istismarcılarının destekçileriyle hesaplaşma günüdür” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da Kız Çocuklarına Yönelik Cinsel İstismar Alarmı: CHP Kadın Kolları ‘Yeter’ Dedi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!