G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,11
CNY4,84
GBP45,39
EURO/USD1,12
BIST9.960,68
Petrol74,73
GR. ALTIN2.859,16
BTC2.163.139,50

İsrail Ordusu Kuzey Sınırında Yeni Güvenlik Önlemleri Alıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Lübnan sınırına yakın yerleşim yerlerinde yeni güvenlik önlemleri aldığını duyurarak, vatandaşlara kurallara uymaları çağrısında bulundu. Lübnan’da gerçekleşen terör saldırıları sonrasında tension tırmanırken, İsrail ordusu bölge sakinlerine yeni güvenlik talimatları açıkladı.

Lübnan’da 17 Eylül’de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlatıldığı saldırıda, ikisi çocuk toplam 12 kişi öldü ve 2,323 kişi yaralandı. İkinci saldırıda da birçok telsiz patlatılarak 25 kişi hayatını kaybetti ve 608’den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer saldırılardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail’den henüz bir açıklama gelmedi.

İsrail ordusu, Yukarı Celile’deki sınıra yakın İsrail yerleşim yerlerinde yeni güvenlik talimatlarını paylaştı. Gerginliğin tırmandığı bu dönemde, bölge sakinlerinden yerleşim yerlerindeki hareketliliği azaltmaları, toplu halde bulunmaktan kaçınmaları, yerleşim yerlerinin kapılarını kontrol altında tutmaları ve korunan bölgelerin yakınında kalmaları istendi.

Lübnan ve İsrail arasında yaşanan bu gerginlik sonrasında güvenlik önlemlerinin arttırılması, bölge halkının tedirginliğini artırmış durumda. Tüm bu olayların ardından İsrail ordusunun aldığı yeni güvenlik önlemleri, sınır bölgesindeki gerilimi azaltmayı hedefliyor. Son olarak, yaşanan bu olaylar hakkında detaylı bilgi ve tüm gelişmeler Anadolu Ajansı (AA) tarafından takip edilmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail Ordusu Kuzey Sınırında Yeni Güvenlik Önlemleri Alıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!