G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.159.022,88

Diplomatların Konvoyuna Bombalı Saldırı: 1 Polis Öldü, 4 Polis Yaralandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pakistan’ın kuzeybatısındaki Swat Vadisi’nde meydana gelen bombalı saldırıda, yabancı diplomatların konvoyuna yönelik bir saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda bir polis memuru hayatını kaybetti ve dört polis memuru yaralandı. Polis memuru Zahidullah Khan, diplomatların Swat Vadisi’ndeki turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla bölgeyi ziyaret ettiğini belirtti ve saldırının konvoya öncülük eden ekibin hedef alındığını ifade etti. Saldırı, diplomatların Malam Jabba adlı kayak merkezine gitmek üzereyken gerçekleşti ancak diplomatlar saldırıdan sağ kurtulmayı başardı. Adı açıklanmayan bir üst düzey güvenlik yetkilisi, saldırı sonrası bölgeye asker ve polis ekiplerinin gönderildiğini ve sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Saldırı hakkında detaylar İHA tarafından duyuruldu. Bombalı saldırının ardından bölgeye giden İHA ekibi, olayın diplomatların turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla Swat Vadisi’ne yaptığı ziyaret sırasında gerçekleştiğini belirtti. Saldırıda bir polis hayatını kaybetti ve dört polis yaralandı. Saldırı, diplomatların kayak merkezine gitmek üzere oldukları sırada gerçekleşti ancak diplomatlar saldırıdan sağ kurtuldu. Olayın ardından bölgeye asker ve polis ekipleri sevk edildi ve sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Saldırı sonrası bölgeye giden İHA ekibi, diplomatların Swat Vadisi’ni tanıtmak amacıyla bölgeyi ziyaret ettiğini ve saldırının konvoya öncülük eden ekibin hedef alındığını aktardı. Saldırıda hayatını kaybeden bir polis memuru olduğu ve dört polisin yaralandığı belirtildi. Saldırı, diplomatların kayak merkezine gitmek üzere oldukları sırada gerçekleşti ancak diplomatlar saldırıdan sağ kurtuldu. Olayın ardından bölgeye asker ve polis ekipleri sevk edilerek sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Diplomatların Konvoyuna Bombalı Saldırı: 1 Polis Öldü, 4 Polis Yaralandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!