G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,29
CNY4,81
GBP44,53
EURO/USD1,09
BIST8.847,48
Petrol74,45
GR. ALTIN2.944,81
BTC2.298.403,95

Gençliği Tehdit Eden Dijital Dalgalar: Aile Kurumunu Koruma Çabaları Artıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantının ana gündem maddeleri arasında aile kurumunun karşı karşıya olduğu tehditler, bu tehditleri ortadan kaldırmak için alınması gereken önlemler ve çözüm önerileri yer aldı.

Altun, son dönemlerde toplumda kaygı yaratan olumsuz olayların ardında, gençlerin dijital platformlardan ve medya içeriklerinden etkilenmesinin, ailelerin çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmalarındaki eksikliklerin ve gençlerin sosyal medya aracılığıyla ailelerinden uzaklaşma eğilimlerinin yattığını belirtti.

### TV PROGRAMLARI, DİZİLER VE SOSYAL MEDYA
Fahrettin Altun’un açıklamasında şu noktalara dikkat çekildi:

– Toplantıda, suçu teşvik eden televizyon programları, diziler ve sosyal medya içeriklerinin aile yapısına verdiği zararlar, mevcut hukuki düzenlemelerin yetersizliği ve yeni adımlara ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

– Cumhurbaşkanı’nın daha önce dile getirdiği üzere, bazı medya kuruluşlarının reyting odaklı, basın ilkelerini dikkate almayan sorunlu yayın politikalarının, habercilik pratiğinin mağdurlarını tekrar tekrar mağdur ettiği konuları ele alındı.

– Cinayet vakalarının, ailelerin televizyon izlediği saatlerde en ince ayrıntılarıyla aktarılmasının sosyal öğrenme boyutunun göz ardı edildiği, bu durumun mahzurlarının tartışıldığı ve RTÜK’ün bu konulara daha dikkatli bir şekilde yaklaşması gerektiği vurgulandı.

– Toplantıda, sosyal medya platformlarında gençleri ve genel olarak toplumu hedef alan içeriklerin artış gösterdiği; bu tehditlerin kontrol altında tutulmamasının geri dönüşü mümkün olmayan sosyal zararlara yol açabileceği bildirildi.

### AİLENİN KORUNMASI
Ailelerin korunması ve gençleri olumsuz etkileyen unsurlarla mücadele amacıyla daha kapsamlı sosyal medya düzenlemelerine acil ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Altun, “Ailelerin korunması ve güçlendirilmesine ilişkin vizyon belgesinde yer alan, küresel riskler ve demografik dönüşümle başa çıkılması üzerine hedefler belirlendi. Ailelerin refahını artırma, aile odaklı sosyal politikaların etkinliğini yükseltme, dijitalleşme sürecinde ailelerin desteklenmesi ve afet durumlarına karşı dayanıklılıklarının artırılması gibi konular gündeme geldi.” dedi.

### DOĞUM HIZI
Türkiye’de doğum hızının 1965’ten bu yana en düşük seviyeye gerilediğini belirten Altun, bu durumun toplum için çok boyutlu bir varoluş tehlikesi oluşturabileceğini ifade etti. Ailelerin korunması ve sürekliliğinin sağlanması için acil önlemlerin alınması gerektiği değerlendirildi.

Toplantıya, İsmail Kahraman, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop gibi kurul üyelerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Hakkı Susmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gençliği Tehdit Eden Dijital Dalgalar: Aile Kurumunu Koruma Çabaları Artıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!