G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,61
CNY4,88
GBP44,87
EURO/USD1,10
BIST9.031,64
Petrol81,13
GR. ALTIN2.910,62
BTC2.175.010,13

Şerzan Kurt Davasında Adalet Arayışı: 14 Yıldır Süren Mücadele!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’da 2010 Yılı Öğrenci Eylemleri Sırasında Bir Öğrenci Vuruldu

2010 yılının 12 Mayısında Muğla’da gerçekleştirilen öğrenci eylemleri sırasında, Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt, tabanca ile omzundan vurulmuştu.

Olayın ardından İzmir’deki bir hastaneye kaldırılan Kurt, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Vurulmasından sorumlu tutulan polis memuru Gültekin Şahin, Muğla Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de görevli olarak tutuklandı.

CEZA KARARLARI YARGITAY TARAFINDAN ÜÇ KEZ BOZULDU

Şahin hakkında, Muğla Ağır Ceza Mahkemesi’nde "olası kasıtla nitelikli adam öldürme" suçundan dava açıldı. Güvenlik gerekçesiyle, davanın Eskişehir’de görülmesine karar verildi. Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmalarda, sanığa 8 yıl, 16 yıl ve 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi, ancak bu cezalar Yargıtay tarafından üç kez bozuldu.

Şerzan Kurt’un ölümüne ilişkin dava, dört kez Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürdürülmeye devam etti. Duruşmaya, tutuksuz sanık olan polis memuru Gültekin Şahin, taraf avukatları ve Şerzan Kurt’un ailesi, bulunduğu yerlerden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldılar.

SANIK POLİS, "MAĞDURUM" DİYOR

Duruşmada savunma yapan Gültekin Şahin, Kurt’un avukatlarının mahkeme heyetini yanıltmak amacıyla çeşitli ifadelerde bulunduğunu iddia ederek, 14 yıldır mağdur olduğunu ve 6 yıl boyunca haksız yere cezaevinde yattığını söyledi.

Şerzan Kurt’un babası Ömer Kurt ise 34 yıl öğretmenlik yaptığını belirterek, "Sanığın ruh halini gördüm. O, o karanlık çete grubuyla iş birliği yaparak oğlumu hedef seçip öldürmüştür. Savunma hakkına saygı duyuyorum, ancak sanığın ifadelerinde ateş ettiği mesafeyi sürekli artırdığını düşünüyorum. Savunması çelişkilidir. Olayın üzerine perde çekilmesini kabul etmiyorum. Sanığın en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

SAVCI, HAPİS CEZASI TALEP ETTİ

Duruşmada, davaya ilişkin düşüncelerini bildiren mahkeme savcısı, polis memurunun olay sırasında müdahale sınırını bilerek aştığını ifade ederek, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun bozma kararı doğrultusunda Gültekin Şahin hakkında ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın yurt dışına çıkış yasağının devamına karar vererek duruşmayı kasım ayına erteledi.

Sanık avukatı Erol Halka, duruşma sonrası açıklamalarda bulundu. Dava sürecini "trajikomik" olarak nitelendiren avukat Halka, "Bu durum müvekkilim tarafından yapılmadı. Yargılama süreci 14,5 yıldır devam ediyor ve şu anda yine ertelendi. Savcı, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’ndan gelen kanaate dayanarak ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan cezalandırılmasını istedi" dedi.

Ayrıca Halka, davanın başlangıçta ‘kasten adam öldürme’ suçundan açıldığını vurgulayarak, "Bugün ise ‘bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermeye’ düştü. Müvekkilim bu işlenen suçlarda masumdur" şeklinde konuştu. Duruşma esnasında dile getirilen eksik hususlar hakkında bilgi verdiklerini belirten Halka, müvekkilinin beraatini umduklarını sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şerzan Kurt Davasında Adalet Arayışı: 14 Yıldır Süren Mücadele!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!