G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,19
CNY4,83
GBP44,72
EURO/USD1,08
BIST9.037,24
Petrol74,70
GR. ALTIN2.978,70
BTC2.325.655,25

İsrail saldırıları sonucu evlerini terk eden Filistinliler, hapishaneye sığındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze’nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılar sonucunda evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinliler, Han Yunus’taki Asda Hapishanesi’ne sığındı. Hapishane, son 4 gündür yoğun saldırı altındaki Han Yunus kentindeki Filistinlilerin güvenli bir limanı haline geldi. Filistinliler, saldırılardan kaçarak hapishaneye sığındılar ve yaşam için temel ihtiyaçları bulunmamasına rağmen burada kalmak zorunda kaldılar.

Gazze’deki saldırılardan etkilenen Filistinlilerin dramı her geçen gün artıyor. Asda Hapishanesi’ne sığınan Nezire er-Rakab, evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını ve hiçbir eşya alamadan buraya geldiklerini belirtti. Üzerine düşen bir top mermisi sonucunda acı bir şekilde sevdiklerini kaybeden Rakab, güvenli olmayan hapishanede bile kalmak zorunda olduklarını ifade etti. Rakab’ın hikayesi, çocuklarının göç sırasında yetim kalmasıyla daha da acıklı bir hal aldı.

Ummu Abdullah Ebu Mustafa da ailesiyle birlikte İsrail’in saldırıları nedeniyle Asda Hapishanesi’ne göç etmek zorunda kaldıklarını anlattı. Hapishanenin karanlık ve yaşam koşullarının zor olduğunu dile getiren Mustafa, su ve gaz gibi temel ihtiyaçları karşılamakta güçlük çektiklerini belirtti. Ebu Mustafa’nın anlattıkları, yaşanan trajedinin boyutlarını gözler önüne serdi. Malzemelerin pahalılaşması ve zor şartların dayanılmaz hale gelmesi, Filistinlilerin içinde bulunduğu zorlu durumu bir kez daha gözler önüne serdi.

Diğer bir Filistinli kadın ise evlerini terk ettikten sonra nereye gideceklerini bilemedikleri için hapishaneye sığındıklarını anlattı. Saldırılar sırasında ölen ve yaralanan çocuklarla dolu bir göç yolu izleyen Filistinliler, yaşadıkları acı dolu anları dile getirdi. Kadın, eşyaları olmadığı için yerde uyumak zorunda kaldıklarını belirtirken, göç yolunda yaşanan trajediyi de aktardı.

Filistinliler, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar ve yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerini terk ederek Asda Hapishanesi’ne sığındı. Fakat bu hapishane bile güvenli olmaktan uzak, yaşam koşulları zor ve acı verici. Filistinliler, temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekerken, çocuklarını korumak ve hayatta kalmak için verdikleri mücadele her geçen gün artıyor. Bu dram dolu hikayeler, İsrail-Filistin geriliminde yaşanan insanlık dramını bir kez daha gözler önüne seriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail saldırıları sonucu evlerini terk eden Filistinliler, hapishaneye sığındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!