G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,81
CNY4,88
GBP45,02
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,67
GR. ALTIN2.930,64
BTC2.092.770,20

Depremlerle ilgili önemli panel Mardin’de düzenlendi: İşte konuşulanlar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mardin ve Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ‘Deprem’ konulu panel düzenledi. Panelde Bilim Akademisi üyesi ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür ile Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu, Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve vatandaşlar yer aldı. Görür, Mardin’in depremselliği ve deprem dirençli yapılar hakkında, Bedirhanoğlu ise Şubat 2023 depremindeki hatalar ve yapılması gerekenler konusunda konuştular. Eş Başkan Ahmet Türk, konuşmacılara teşekkür etti ve depreme karşı dirençli binaların önemini vurguladı. Görür, “Deprem, dünyanın nabzıdır” diyerek, depreme karşı önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Naci Görür, panel sonrası yaptığı açıklamada, belediyeler, mühendis odaları, iş insanları ve valiliklerin davetleri üzerine kentleri depreme karşı hazırlamak için ziyaretlerde bulunduğunu belirtti. Mardin’in depreme hazır olması gerektiğinin altını çizen Görür, kentin tarihine sahip çıkılması gerektiğini ve rant uğruna yapılaşmayı önlemek gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu ise tarihi yapıların zamanla zarar görebileceğini ve bu nedenle düzenli olarak gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Yapılarda oluşabilecek hasarları onarmak, taşları değiştirmek ve yapıların zemin durumunu incelemek gerektiğini belirtti.

Panelde yapılan açıklamalar, kentlerin depreme karşı hazırlıklı olması, tarihi yapıların korunması ve güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Profesyonellerin kentlerin deprem riskine karşı bilinçlendirilmesi ve tedbirlerin alınması gerektiği önemle vurgulandı. Gelecek nesillere güvenli ve sağlam bir çevre bırakmak için yapıların ve altyapının düzenli olarak gözden geçirilmesi gerektiği ifade edildi..panelingörüştelerMMOBmevcutProfesyonellerinbilinçlensinlernda güvensağlamkalkalıyordevam edeceğiamaca uygunolarakçevresağlam bir geleceknesillere bırakmak içinhazır olmasını gerektirir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Depremlerle ilgili önemli panel Mardin’de düzenlendi: İşte konuşulanlar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!