G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,85
CNY4,80
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,83
GR. ALTIN2.821,42
BTC1.981.130,74

YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye ile Afrika Arasındaki Yükseköğretim İş Birliği İmzalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Ankara’da gerçekleştirilen imza töreninde Afrika ülkeleri ile Türkiye arasında yükseköğretim alanında iş birliğini güçlendirme ve uluslararası öğrenci sayısını artırma planları hakkında açıklamalarda bulundu. Katılımcılar arasında Afrika Birliği Eğitim, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komiseri Mohammed Belhocine gibi isimlerin de bulunduğu törende, Afrika Birliği ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin öneminin vurgulandığı belirtildi.

Son yıllarda Türkiye’deki üniversitelerin yabancı öğrencilere sınav şartı olmaksızın eğitim imkanı sunduğu biliniyor. Bu kapsamda YÖK Başkanı Erol Özvar ile Afrika Birliği Eğitim, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komiseri Mohammed Belhocine arasında Ankara’da düzenlenen ‘YÖK ile Afrika Birliği Arasında Yükseköğretimde İş Birliğine Yönelik Mutabakat Zaptı İmza Töreni’ gerçekleştirildi. Ayrıca, Afrika ülkelerinin Ankara’daki büyükelçileri de törene katılım sağladı.

YÖK Başkanı Özvar yaptığı açıklamada, Afrika Birliği ile Türkiye arasındaki ekonomik, siyasi ve diplomatik ilişkilerin üst düzeyde olduğunu belirterek, bu seviyenin artırılması için mutabakat zaptının imzalandığını dile getirdi. Mutabakat zaptında, akademik değişim programları, öğretim üyesi yetiştirme ve iki taraf arasında bilim, teknoloji, yükseköğretim ve inovasyon alanlarındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin yer aldığı vurgulandı.

Özvar, mutabakat zaptının yükseköğretim kurumları arasında akademik ve bilimsel değişimi kolaylaştıracağını belirterek, öğrenci, akademisyen ve araştırmacıların eğitim, staj ve araştırma programlarına katılımlarını sağlayacağını ifade etti. Taraflar arasında lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde ortak diploma programlarının oluşturulacağı belirtilirken, bu anlaşmanın uygulanması için ‘Yükseköğretim Çalışma Grubu’nun kurulacağı aktarıldı.

Üniversiteler arası iş birliğinin artarak devam edeceği vurgulanırken, bu sayede daha fazla uluslararası öğrencinin Türkiye’ye gelmesi planlandığı belirtildi. Özvar, Afrika Birliği ile yapılan anlaşmanın yükseköğretim alanında yeni bir sayfa açacağına inandığını ve bu iş birliğinin her iki taraf için de önemli faydalar sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, Afrika ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi için katkıların önemine değinildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye ile Afrika Arasındaki Yükseköğretim İş Birliği İmzalandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!