G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,62
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,09
GR. ALTIN2.920,25
BTC2.140.817,40

Yargıtay Kararı: Internet Bağımlısı Eş Boşanma Sebebi Olabilir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gebze’de yaşanan bir boşanma davasında, eşlerden birinin internet bağımlısı olması nedeniyle evine, eşine ve çocuğuna yeterli ilgiyi göstermemesi mahkeme tarafından kusurlu davranış olarak değerlendirildi. Side, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi tarafından istinaf başvuruları reddedildi. Bunun üzerine taraf vekilleri temyiz başvurusunda bulundu ve dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’ne gönderildi. Yargıtay tarafından yapılan incelemede, kusur nedeniyle boşanma kararının onandığı ve yeterli ilgiyi göstermeyen eşin boşanma sebebini oluşturduğu kabul edildi.

Sosyal medya uygulamalarının kapatılması veya sınırlandırılması gerektiğini savunan bir kişi, evde bulundukları zaman sosyal medya kullanımının arttığını ve bu durumun aile içi ilişkilere negatif etki yapabileceğini belirtti. Telefon bağımlılığının aileleri etkilediğini düşünen diğer bir kişi ise, sosyal medya kullanan kişilerin eşleriyle de vakit geçirmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, telefon bağımlılığının sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Telefonla oynamanın boşanma sebebi olmaması gerektiğini düşünen bir kişi, sosyal medyanın kapatılmasının eşlerin birbirlerine vakit ayırmalarını teşvik edebileceğini ifade etti. Telefon bağımlılığının insanları sağlık sorunlarına sürükleyebileceğini düşünen bir diğer kişi ise, dışarı çıkmadan telefonla vakit geçirmenin insanların sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti. Ayrıca, eşlerin boşanmasının telefonda vakit geçirme nedeniyle olmasının abartılı olduğunu ve sosyal medyanın kısıtlanması gerektiğini söyledi.

Sonuç olarak, internert bağımlısı olmak nedeniyle yeterli ilgiyi göstermeyen bir eşin boşanma sebebi olarak kabul edilmesi ve sosyal medya kullanımının aile ilişkilerine etkileriyle ilgili farklı görüşlerin dile getirildiği bir haberi bir araya getirdik. Aile içi ilişkilerde sosyal medya kullanımının etkileri ve telefon bağımlılığı konuları günümüzde üzerinde düşünülmesi gereken önemli konular arasında yer almaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yargıtay Kararı: Internet Bağımlısı Eş Boşanma Sebebi Olabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!