G-QXXHXL9JW0
USD34,13
EURO38,17
CNY4,86
GBP45,89
EURO/USD1,12
BIST10.029,73
Petrol74,47
GR. ALTIN2.914,88
BTC2.190.069,38

Van’da Gezici Kütüphane: Kitapları Kırsala Taşıyor, İnternet Erişimi Sağlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da hizmet veren Gezici Kütüphane, kırsaldaki çocukları kitapla buluştururken aynı zamanda onlara internet erişimi imkanı sunuyor. Valilik ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce geçen yıl tasarımı değiştirilen ve yeni kitaplarla donatılan Gezici Kütüphane, 2012 yılından bu yana yaz veya kış demeden yolları aşarak kırsalda yaşayan çocukları kitaplarla buluşturuyor. İçerisinde 3 bin 500’den fazla kitap bulunan Gezici Kütüphane, en ücra mahallelere dahi giderek öğrencilere internet erişim imkanı da sunmaktadır. Son olarak, 35 kilometre uzaklıktaki Alaköy Mahallesi’ne giden Gezici Kütüphane, kapılarını Kur’an kursu öğrencileri için açmıştır.

Van İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Sait Pişkin, Gezici Kütüphanenin her kesimin okuyabileceği kitaplarla donatıldığını ve hizmetlerini kırsal bölgelere taşıdıklarını belirtmiştir. Kütüphaneye erişimi olmayan vatandaşlara hizmet götürmek adına tasarlanmış olan Gezici Kütüphane aracı, 2012 yılından beri hiçbir yeri ziyaret etmediği için kalmadığına dikkat çekmiştir. Araçta her yaş grubuna ait kitaplar bulunduğunu belirten Pişkin, okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla her yere gittiklerini ve vatandaşları kitaplarla buluşturduklarını ifade etmiştir.

Alaköy Mahallesi Camisi İmamı Adem Sarı, kırsalda kitaba ulaşmanın zorluğundan bahsederek Gezici Kütüphane’nin mahalleye gelerek kitaplarla buluşturmasının çok olumlu bir gelişme olduğunu belirtmiştir. Çocukların ufuklarının açılması için kitap okumalarının önemli olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca, kitap okumayı seven 14 yaşındaki İbrahim Eren Aysen, Gezici Kütüphanede bol kitap çeşitliliği olduğunu ve bu durumun kendisini mutlu ettiğini dile getirmiştir. Kırsalda kitaplara ulaşmanın zorluğuna rağmen Gezici Kütüphane sayesinde farklı kitaplarla tanıştığını söyleyen 13 yaşındaki Rana Baycan da kütüphaneden memnuniyetini belirtmiştir.

Sonuç olarak, Van’da hizmet veren Gezici Kütüphane, kırsalda yaşayan çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve onlara internet erişimi sağlamak gibi önemli hizmetler sunmaktadır. Gezici Kütüphane aracı, 2012 yılından beri sürekli olarak farklı bölgeleri ziyaret ederek çocuklara ve yetişkinlere kitaplarla buluşma fırsatı sunmaktadır. Bu hizmet sayesinde kırsalda yaşayan vatandaşlar, kitaplara daha kolay erişebilmekte ve okuma alışkanlığı kazanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Gezici Kütüphane: Kitapları Kırsala Taşıyor, İnternet Erişimi Sağlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!