G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,15
CNY4,81
GBP44,55
EURO/USD1,08
BIST8.872,85
Petrol74,30
GR. ALTIN3.011,67
BTC2.322.853,97

Uykusuzluğa Son Vermenin 8 Altın Kuralı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uyku, insanlar için nefes almak ve yemek yemek kadar önemli bir aktivitedir. Hayatımızın üçte birini uyuyarak geçiriyoruz. Susanna Galton’un The Telegraph için yazdığı yazıda, uyuyabilmek için başını yastığın altına koymanın, göz maskeleri veya kulak tıkaçlarından daha iyi bir çözüm olduğu ancak dışarıdan bakıldığında tuhaf görünebileceği belirtiliyor.

Uykusuzluk sorunu yaşayanlar, reçetesiz birçok ilacı denemelerine rağmen soruna bir çözüm bulamıyorlar. Bitkisel çözümlerden tıbbi ilaçlara geçildiğinde, durum doktorlar ile eczaneler arasında gidip gelme evresine geliyor.

Kahve içmek ve yatmadan hemen önce felaket haberleriyle karşılaşmak gibi bazı alışkanlıklar, uyku düzenini bozabilir. Uyumaya yardımcı olmak için ne zaman ve hangi yöntemlerin kullanılabileceği konusunda uzmanlar belirli kurallar öneriyor.

Kafein alımı konusunda, yatmadan sekiz ile dokuz saat önce kahve içmeyi bırakmak öneriliyor. Kafein, uyku düzenini bozabilir ve uykusuzluğa neden olabilir. Beslenme terapisti Maz Packham, kediotu veya çarkıfelek çiçeği içeren bitki çaylarını tavsiye ediyor.

Akşam yemeği konusunda, yatmadan üç saat önce ağır öğünlerden kaçınılması gerektiği belirtiliyor. Sindirimi uzun süren yiyeceklerden kaçınılması, uykuyu destekleyebilir. Triptofan aminoasidi ve B6 vitamini açısından zengin yiyecekler öneriliyor.

Egzersiz yapmanın uyku üzerinde olumlu etkisi olduğu ancak akşam saatlerinde aşırı egzersizden kaçınılması gerektiği vurgulanıyor. Banyo yapmanın uykuyu destekleyeceği belirtilirken, sohbet etmenin uykuyu engelleyebileceği ifade ediliyor.

Teknoloji ve ekranlardan uzak durmanın uykuya dalmayı kolaylaştırabileceği belirtilirken, televizyon izlemenin yatak odasında yapılmaması öneriliyor. Okumanın uykuya hazırlık için iyi bir yöntem olduğu ve uykudan önce kitap okumanın önerildiği ifade ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uykusuzluğa Son Vermenin 8 Altın Kuralı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!