G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,77
CNY4,88
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,54
GR. ALTIN2.932,86
BTC2.090.894,15

Ülkemizin Kuzeyini ve Doğusunu Etkisi Altına Alan Hava Durumu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava beklentisi var. İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Burdur, Osmaniye çevreleri, İstanbul’un kuzey kıyıları, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Van ve Hakkari’nin doğu kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık bir hava geçireceği tahmin ediliyor. Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun’un doğu kesimlerinde kuvvetli yağış beklenirken, Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı olabileceği öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarında Ege ve Batı Akdeniz’de 2 ila 4 derece artış beklenirken, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde ise 3 ila 5 derece azalma öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor.

Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif seyrederken, Marmara’nın güneyi, Kuzey ve kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun batısında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yağışlar sebebiyle Ordu ve Giresun çevrelerinde, Samsun’un doğu kesimlerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, Marmara Bölgesi’nde Cumartesi gününden itibaren yağış beklenmiyor. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde ise yağışların hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Ankara’da akşam saatlerinde dolu yağışı etkili oldu ve günlük yaşam olumsuz etkilendi, Gölbaşı ilçesi İncek Mahallesi’nde vatandaşlar zor anlar yaşadı. Tokat’ın Zile ilçesinde ise sağanak yağış sebebiyle cadde ve sokaklar suyla doldu, araç sürücüleri ilerlemekte zorlandı.

Bölgesel olarak, Marmara’da yağışlı hava etkili olacakken, Ege bölgesinde parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Akdeniz’de Isparta, Burdur, Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinde sağanak yağışlar yaşanacak. İç Anadolu’da ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, Batı Karadeniz’de yerel olmak üzere sağanak yağışlar görülecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ülkemizin Kuzeyini ve Doğusunu Etkisi Altına Alan Hava Durumu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!