G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,79
CNY4,87
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,90
GR. ALTIN2.925,21
BTC2.088.633,27

TMMOB panelinde deprem konuşuldu: “Koca koca binaları rant uğruna yapmayın”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TMMOB Mardin ve Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen deprem konulu panel, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirildi. Panelde Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve birçok vatandaş konuşmacı olarak yer aldı. Prof. Dr. Naci Görür, Mardin’in deprem riskleri ve depreme dayanıklı yapılar hakkında önemli bilgiler verirken, Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu ise Şubat 2023 depreminin öğrettikleri ve alınması gereken önlemler hakkında konuştu.

Prof. Dr. Görür, panelde depreme karşı dayanıklı binaların yapılması gerekliliğini vurgulayarak, herkesin bu konuda sorumluluk sahibi olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, depremin bitmesi için yapılan duaların sakıncalı olabileceğine dikkat çekerek, depremin doğanın bir parçası olduğunu ve insanların buna uyum sağlaması gerektiğini ifade etti. Prof. Dr. Görür, belediyelerin, mühendis odalarının ve iş insanlarının katkılarıyla farklı şehirlere giderek deprem risklerini anlattığını ve önlemler konusunda bilgilendirme yaptığını paylaştı.

Ayrıca, Prof. Dr. Görür, Mardin’in tarihi dokusunu koruyarak yapılaşma politikalarının bilimsel verilere dayandırılması gerektiğini vurgulayarak, çevrenin ve ekosistemin korunmasının önemine değindi. Kentlerin depreme hazırlıklı olması gerektiğini belirten Görür, bilimin yapılaşma ve inşaat kararlarında etkin biçimde kullanılması gerektiğini vurguladı.

Panel sonrasında Prof. Dr. Görür, belediyelerin ve diğer kurumların davetleri üzerine çeşitli kentlere giderek deprem risklerini anlattığını ve bilgilendirme yaptığını dile getirdi. Prof. Dr. İdris Bedirhanoğlu ise tarihi yapıların yapılaşma süreçlerindeki etkilerini ve zemin durumlarının incelenmesi gerekliliğini vurgulayarak, binaların güvenliği için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Panel, deprem konusunda toplumu bilgilendirmenin ve bilinçlendirmenin önemine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TMMOB panelinde deprem konuşuldu: “Koca koca binaları rant uğruna yapmayın”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!