G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.249.203,60

Ticaret Bakanlığı’ndan İsrail’e İhracat İle İlgili Yanlış Haberler Yayılıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı tarafından 9 Nisan sabah saat 09.00 itibarıyla, yasak konusu ürünlerin İsrail’e ihracatına ilişkin olarak, herhangi bir ihracat beyanname tesciline kesinlikle izin verilmediğine vurgu yapıldı. Bakanlık sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, gün içerisinde dolaşıma giren haberlerde bahsedilen İsrail’e ihracat iddialarının asılsız olduğu belirtildi. Devletin alınan kararı ile toplam 54 ürün grubuna ait 1019 farklı gümrük tarife istatistik pozisyonunda yer alan ürünlerin İsrail’e ihracatının durdurulduğu hatırlatıldı. Bu ürünlerin ihracatına dair gümrük beyannamelerinin tescil işlemlerinin 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren durdurulduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden de yapılan açıklamada, Türkiye’nin İsrail’e yönelik ihracat kısıtlaması kapsamındaki ürünlerin hala İsrail’e ihraç edildiği iddialarının doğru olmadığı belirtildi. Ticaret Bakanlığı’nın 9 Nisan itibarıyla İsrail’e ihracatı kısıtladığı duyuruldu ve toplam 54 ürün grubuna ait bin 19 farklı gümrük tarife istatistik pozisyonunda yer alan ürünlerin artık İsrail’e ihraç edilmediği vurgulandı. İhracat beyannamelerinin tescil işlemlerinin 9 Nisan 2024 tarihinde saat 09.00 itibarıyla durdurulduğu hatırlatıldı.

Ayrıca açıklamada kamuoyunu yanıltmaya yönelik manipülatif haber ve paylaşımlara inanmamaları konusunda uyarı yapıldı. Haber içeriklerinin tamamen yanlış ve gerçek dışı olduğu belirtildi. Özellikle sosyal medya platformlarında dolaşıma giren haber ve iddiaların gerçekliğine inanılmaması gerektiği üzerinde duruldu. Bu tür manipülatif haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu vurgulandı. Son olarak, devletin aldığı karara uyulması ve bu konuda doğru bilgiye ulaşmak için resmi mercilere başvurulması gerektiği hatırlatıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ticaret Bakanlığı’ndan İsrail’e İhracat İle İlgili Yanlış Haberler Yayılıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!