G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,62
CNY4,88
GBP44,99
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,97
GR. ALTIN2.913,21
BTC2.143.966,26

Thales, Avrupa Savunmasını Desteklemek İçin Belçika’da Roket Üretimini 5 Kat Artıracak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Thales, Avrupa savunmasını güçlendirmek amacıyla Belçika’da 70mm lazer güdümlü roket (FZ275) üretimini beş kat artıracak. 70mm roket sistemlerinde lider olan Thales Belçika, Herstal tesisinde roket üretimini beş kat artırmak için yeni bir montaj hattı açtı. Bu doğrultuda Belçika Savunma Bakanı Ludivine Dedonder, Thales’in mühimmat üretim faaliyetlerini destekleyen bir niyet mektubunu imzaladı ve Herstal şehrindeki tesisinde yeni bir üretim hattının açılışı gerçekleştirildi. Bu sayede silahlı kuvvetlerin mühimmat ihtiyaçlarına daha hızlı ve yüksek oranda yanıt verilebilecek.

Thales’in üreteceği lazer güdümlü mühimmat, şu anda Ukrayna’da kullanılan NATO standardı 70mm (2.75 inç) kalibreli roketlerdir. Thales’in 1 Temmuz tarihli açıklamasına göre, üretim kapasitesi 2025 yılına kadar 1.000 adet güdümlü roketten 5.000’e çıkacak. Bu genişleme, Belçika hükümeti ve Avrupa Birliği’nin Mühimmat Üretimini Destekleme Yasası (ASAP) planı tarafından desteklenmekte olup, 2023 yılında başlatılan 20 milyon euroluk yatırım planının bir parçasıdır.

Thales’in montaj hattında üretilecek olan iki adet yedi tüplü 70mm (FZ275) lazer güdümlü roket, Rheinmetall üretimi Mission Master Otonom İnsansız Kara Aracı ile donatılacak. Belçika Savunma Bakanı Dedonder, mühimmat üretim hattının genişletilmesinin artan uluslararası talep ve küresel güvenlik endişelerine cevap verdiğini belirtti. Thales’in 2024 yılında mühimmat üretimini arttıran tek Avrupalı savunma şirketi olmadığı da vurgulanırken, MBDA’nın Enforcer füzesi üretimini hızlandıracağı da kamuoyuna duyuruldu.

Thales’in basın açıklamasına göre, lazer güdümlü roketler yüksek düzeyde birlikte çalışabilirlik ve karıştırmaya karşı direnç sunmakta olup, birçok kara, hava ve deniz platformu tarafından kullanılabilmektedir. Aynı zamanda drone karşı tedbir sistemleri için de uygun olan bu roketler, karadan karaya saldırı kabiliyetlerini desteklemeye de olanak tanımaktadır.

Valonya’nın Başkan Yardımcısı ise jeopolitik bağlamın önemine vurgu yaparak Thales Belçika’nın savunma endüstrisindeki rolünü önemsediğini dile getirdi. Thales Belçika’nın yeni üretim hattı ile 70mm roket üretim kapasitesinin 2025 yılına kadar beş kat arttırılacağı belirtilirken, federal hükümet ve Valonya arasındaki işbirliğinin artması gerektiği vurgulandı.

Thales’in Belçika’daki başarısıyla birlikte füze üretimini ikiye katlayan Birleşik Krallık’ta da dikkat çekici gelişmeler yaşanmakta. Bu haberle ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencisi olan uluslararası ilişkiler ve savunma sanayii araştırmacısının yazılarını takip edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Thales, Avrupa Savunmasını Desteklemek İçin Belçika’da Roket Üretimini 5 Kat Artıracak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!