G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,94
CNY4,82
GBP45,22
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,37
GR. ALTIN2.802,42
BTC2.121.231,93

TFF, Süper Lig’den 7 Kulübü PFDK’ya Sevk Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’den 7 kulübü çeşitli ihlaller nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu‘na (PFDK) sevk etti. Bu kulüpler arasında Galatasaray, Adana Demirspor, Rizespor, Trabzonspor, Eyüpspor, Fenerbahçe ve Bellona Kayserispor yer almaktadır.

TFF’nin sitesinde yer alan açıklamaya göre, Galatasaray’a “çirkin ve kötü tezahürat” ile “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” suçlarından sevk gerçekleştirilmiştir. Adana Demirspor ise “çirkin ve kötü tezahürat”, “saha olayları” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedeniyle PFDK’ye sevk edilmiştir. Rizespor, Trabzonspor ve Eyüpspor kulüplerine de “çirkin ve kötü tezahürat” suçlamalarıyla disiplin kuruluna sevk yapılmıştır. Fenerbahçe ve Bellona Kayserispor ise “talimatlara aykırı hareket” suçundan dolayı PFDK’ye gönderilmiştir.

Ayrıca, Adana Demirspor futbolcusu Tolga Kalender’in “kural dışı hareketi” nedeniyle tedbirli olarak PFDK’ye sevk edilmesine karar verilmiştir. Bu durumda kulüplerin ve oyuncuların disiplin kurulunda haklarındaki suçlamalara karşı savunma yapmaları gerekecektir.

TFF‘nin aldığı bu kararlar, futbol sahalarında ve tribünlerinde oluşabilecek olumsuz olaylara karşı caydırıcı bir etkiye sahip olmayı amaçlamaktadır. Kulüplerin ve futbolcuların talimatlara ve spor kurallarına uymaları, fair play ruhunu benimsemeleri ve spora olan saygılarını korumaları önem arz etmektedir.

Bu tür disiplin cezaları, futbolun temel ilkelerini ve spor etiğini korumaya yönelik önlemler olarak değerlendirilmelidir. Fair play‘in ön planda tutulması, sporun doğasına uygun bir rekabetçi ortamın sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Kulüpler, futbolcular ve taraftarlar arasında oluşabilecek olumsuz davranışların disiplin kurulları tarafından titizlikle ele alınması ve gerekli yaptırımların uygulanması bu yönde atılmış olumlu bir adımdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TFF, Süper Lig’den 7 Kulübü PFDK’ya Sevk Etti!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!