G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,46
CNY4,84
GBP44,78
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,27
GR. ALTIN2.896,61
BTC2.061.366,04

TCG Bayraktar 588 Sivili Lübnan’dan Türkiye’ye Taşıdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TCG Bayraktar, Lübnan’dan Tahliye Edilen 588 Sivili Mersin’e Getirdi

İsrail’in Lübnan’a yönelik süregelen saldırıları nedeniyle tahliye edilen 588 sivili taşıyan Türk Deniz Kuvvetleri’nin TCG Bayraktar amfibi gemisi, Mersin Limanı’na başarılı bir şekilde ulaştı.

Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıkları’nın koordinasyonuyla düzenlenen tahliye operasyonunda, insani yardımları taşımak üzere Lübnan’a giden TCG Bayraktar, dönüş yolculuğunda tahliye edilen sivilleri alarak Beyrut Limanı’ndan hareket etti.

Mersin Limanı’na varan gemi, rıhtıma yanaştı ve içindeki 588 kişi, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından gemiden indirildi.

Bu süreçte görev yapan bir diğer amfibi gemi olan TCG Sancaktar’ın da 378 kişiyi taşıyarak ilerleyen saatlerde Mersin Limanı’na ulaşması bekleniyor.

“Haberler Gerçeği Yansıtmıyor”

Gemiden inen sivilleri karşılayan Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, burada yaptığı açıklamada bazı iddialara yanıt verdi. Duran, “Tahliye gemilerine binişlerde yabancı uyruklulara öncelik tanındığına dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Tahliye edilen vatandaşlarımızın birinci derece yakınları, tabiatıyla gemiye kabul edilmiştir. Türk vatandaşı olarak toplanma bölgesine gelip geri çevrilen olmamıştır. Ayrıca birinci derecede akraba olmayan başka ülke vatandaşları da gemiye alınmamıştır. Bu konuda Bakanlığımız ve Beyrut Büyükelçiliğimiz gerekli açıklamaları yapmıştır” dedi.

“Ücreti Mukabili Uçak Seferi Olacaktır”

Duran, tahliyelerin vatandaşların rızası doğrultusunda ve Lübnan’daki durumun seyrine bağlı olarak devam edeceğini vurguladı. Uçakla tahliye taleplerinin karşılandığını belirten Duran, “Bu tam bir tahliye sayılmaz. Vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirebilmek için ücreti mukabili uçak seferi düzenleyeceğiz. Bu konuda hazırlık içindeyiz” ifadelerini kullandı.

300 Ton İnsani Yardım Gönderildi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar amfibi gemileri, AFAD öncülüğünde toplanan toplamda 300 ton insani yardım malzemesini Lübnan’a ulaştırdı. Yardım malzemelerinin Beyrut Limanı’na boşaltılmasının ardından, gemiler Türk firkateynleri ve karakol gemileri eşliğinde Türkiye’ye geri döndü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TCG Bayraktar 588 Sivili Lübnan’dan Türkiye’ye Taşıdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!