G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO37,85
CNY4,82
GBP44,97
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol73,10
GR. ALTIN2.797,28
BTC2.091.651,36

SpaceX Teksas’ta Atık Su Skandalında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SpaceX şirketi, Elon Musk tarafından kurulan ve uzay teknolojilerindeki yenilikleriyle tanınan köklü bir şirkettir. Ancak son zamanlarda Teksas eyaletinde çevre yasalarını ihlal ettiği iddialarıyla gündeme gelmiştir. Özellikle Teksas’taki Starbase tesislerinden çevreye zararlı atık suların boşaltıldığı suçlamalarıyla karşı karşıyadır. Bu durum, yerel ekosistemi ve insan sağlığını riske atabilir.

SpaceX’in çevresel konularda gündeme gelmesi, şirketin Teksas’taki tesislerindeki faaliyetleri sırasında atık su konusunda ciddi suçlamalarla karşı karşıya kalmasıyla başlamıştır. Teksas Çevre Kalitesi Komisyonu, SpaceX’in Teksas’ta bulunan Starbase tesislerinden çevreye zararlı atık suları boşalttığı iddialarını değerlendirmiştir. Komisyonun incelemesine göre, SpaceX’in bu yıl içerisinde 4 kez endüstriyel atık suyu çevredeki su kaynaklarına boşalttığı tespit edilmiştir.

Su boşaltım sistemi ile ilgili şikayetlerin artmasıyla birlikte, çevresel etkilere dikkat çekilmeye başlanmıştır. SpaceX’e yöneltilen en önemli suçlamalar arasında, suyun içerisindeki cıva miktarının izin verilen sınırların çok üzerinde olduğu ve çevreye zarar verdiği belirtilmektedir. Eyalet tarafından belirlenen cıva miktarı sınırlarının aşıldığının tespit edilmesi, çevresel tehlikenin boyutunu artırmıştır.

Teksas Çevre Kalitesi Komisyonu, geçen yıl içerisinde Starbase tesisinden bu türden 14 olayla ilgili şikayetler almıştır. Komisyonun incelemesi sonucunda, SpaceX’in su boşaltım sisteminin izin almadan çevredeki kaynaklara atık su boşalttığı tespit edilmiştir. Ayrıca, şirketin hazırladığı izin belgesindeki cıva miktarının izin sınırlarının çok üzerinde olduğu belirlenmiştir.

SpaceX şirketi, suçlamaları reddederek belgedeki yazım hatasının olduğunu iddia etmektedir. Şirket, suyun içindeki cıva miktarının izin verilen sınırları aşmadığını savunmaktadır. Ancak çevre örgütleri ve yerel halk, SpaceX’in çevresel etkilere karşı daha sorumlu davranması gerektiğini vurgulamaktadır. Teksas eyaletindeki çevreye zarar veren atık sular konusundaki soruşturma devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SpaceX Teksas’ta Atık Su Skandalında!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!