G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,49
CNY4,85
GBP44,77
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,20
GR. ALTIN2.914,65
BTC2.075.433,55

Sınırlar Delik Deşik! Türkiye Yeni Bir Sığınmacı Akınına Hazır mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sınırlar Kırılıyor: Yeni Göç Dalgaları Kapıda

Sınırların durumu giderek kötüleşiyor; ülkemiz adeta sığınmacı havuzuna dönüşmüş durumda. Milyonlarca mülteciye ek olarak, şimdi yeni bir Lübnan ve Afgan göçüyle karşı karşıyayız.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Ahmet Erdem, "Orta Doğu’daki kaos ve belirsizlik, ağır bir sığınmacı yükünü beraberinde getirme riski taşıyor" ifadelerini kullandı. Erdem, SÖZCÜ’ye verdiği demeçte, "Türkiye, 2003 yılında imzaladığı Uluslararası Sözleşme ile sınırındaki mayınları temizleme sürecine başladı. İlk olarak güney sınırımızda, sonra da Avrupa Birliği’nden aldığı 21 milyon dolarla doğu sınırındaki mayınlar temizlendi" şeklinde bilgi verdi.

İsrail Saldırıları Yeni Bir Göç Dalgası Oluşturuyor

Erdem, "İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılar Türkiye için yeni bir sığınmacı tehlikesi oluşturuyor. Gazze’deki tarım arazilerini bombalayarak insanların gıda krizi ile karşılaşmasını ve göç etmelerini sağlamak istiyor. İsrail, Gazze’deki Filistinlilerin Ürdün veya Türkiye’ye gitmelerini hedefliyor ve bu amaçla Mısır’ın dış borcunu üstlenmeyi bile teklif etti" dedi.

Lübnan’da 1.5 milyon Suriyeli sığınmacı bulunduğunu belirten Erdem, "İsrail saldırıları sonrası 300 bin kişi ülkesine döndü, ancak güney sınırımızdan Türkiye’ye geçme ihtimalleri hala mevcut. İran’da ise 4 milyondan fazla Afgan sığınmacı yaşıyor. Eğer İsrail, İran’a hava saldırıları düzenlerse, bu Afganların Türkiye’ye yönelmesi olası" diye ekledi.

Erdem, "İktidar bu konularda ne kadar öngörülü ve hazırlıklı, onu da bilemiyoruz" diyerek, Türkiye’nin göç konusundaki hazırlık seviyesine dikkat çekti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Sınırlar Delik Deşik! Türkiye Yeni Bir Sığınmacı Akınına Hazır mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!