G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,85
CNY4,80
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,83
GR. ALTIN2.821,42
BTC1.981.130,74

Rostec, Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri’ne Su-34 Savaş Uçağı Teslim Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rus devlet savunma sanayii şirketi Rostec, Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri’ne Su-34 savaş uçağı teslimatı gerçekleştirildi. Rostec tarafından yeni Su-34 savaş uçağının Novosibirsk şehrindeki tesiste üretilip, Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri’ne teslim edildiği belirtildi. Rostec Genel Müdür Yardımcısı Vladimir Artyakov, teslimatın yüksek uçuş özelliklerine ve geniş yeteneklere sahip olan Su-34’lerin birlikler arasında büyük talep gördüğünü vurguladı.

Bu yıl içerisinde gerçekleşen ikinci teslimatla birlikte Su-34 savaş uçakları, Rus havacılığının saldırı gücünün önemli bir parçasını oluşturuyor. Teslim edilen uçak sayısı açıklanmazken, bir önceki teslimat Haziran ayında gerçekleşmişti. Su-34’ler sayesinde, havacılık silahlarının kullanımı artarken yüzey hedeflerinin imha menzili de genişlemekte.

The War Zone tarafından yapılan habere göre, Rusya’nın Rostov bölgesindeki Morosovk Havaalanı’na Ukrayna’dan saldırı düzenlendi. Ukrayna Savunma İstihbarat Müdürlüğü Başkanı Korgeneral Kyrylo Budanov’un açıklamasına göre en az 70 adet kamikaze İHA ile yapılan saldırıda, bir miktar hasar meydana geldi ancak tam boyutu henüz netlik kazanmadı.

Elde edilen uydu görüntülerinde Morosovsk Havaalanı’ndaki saldırı sonucunda, bakım apronu üzerinde bulunan sığınağın patlatılarak açıldığı ve içerideki iki Su-34 savaş uçağının zarar gördüğü gözlendi. Ancak, hasarın derecesi önümüzdeki süreçte belirlenecek.

Bu olayla birlikte birçok ülkede savunma sanayii ve hava kuvvetleri arasındaki iş birliği ve teslimatlar önem kazanıyor. Hindistan ve Rusya arasındaki savaş uçağı üretimindeki iş birliği de bu konunun başlıca örneklerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca, Rusya’nın Kazakistan’a yaptığı savaş uçağı teslimatı da dikkat çekici gelişmeler arasında yer alıyor.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi olan ve tarih, uluslararası ilişkiler ve savunma sanayii üzerine araştırmalar yapan bir isim, bu gibi gelişmeleri yakından takip ediyor. Her geçen gün artan askeri teslimatlar ve savunma sanayii iş birlikleri, uluslararası ilişkilerde de belirleyici bir rol oynamaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rostec, Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri’ne Su-34 Savaş Uçağı Teslim Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!