G-QXXHXL9JW0
USD34,20
EURO37,50
CNY4,83
GBP44,80
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol78,91
GR. ALTIN2.890,10
BTC2.072.026,83

Rojin Kabaiş’in Kayboluşuna Yeniden Umut: Van Gölü’nde Bulunan Başörtüsü Ailesi Tarafından Teşhis Edildi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da Kayıp Üniversite Öğrencisini Arama Çalışmaları Devam Ediyor

27 Eylül 2024 Cuma günü, Van’daki KYK yurdundan ayrılarak 13 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in arama çalışmaları sürüyor. Bugün, saat 15.30 civarında Van Gölü sahilinde, Rojin’e ait olduğu düşünülen bir başörtüsü bulundu.

Baba Teşhis Etti, İncelemeye Alındı

Ekipler, üniversitenin sahilinden yaklaşık 500 metre uzaklıkta yer alan Bardaçı köyü sahilinde kaçırılan öğrenciye ait olduğu belirtilen başörtüsünü buldu. Bu başörtüsünün Rojin Kabaiş’e ait olup olmadığını tespit etmek amacıyla babası Nizamettin Kabaiş, bölgeye götürüldü. Baba Kabaiş, başörtüsünün kızına ait olduğunu doğruladı ve bu parça, inceleme için Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi.

Bakan Yerlikaya’dan Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olay hakkında sosyal medya üzerinden bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, başörtüsünün aile tarafından Rojin Kabaiş’e ait olduğunun belirlendiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı: “Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtüsü bulunmuştur.”

Kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in arama çalışmaları devam etmektedir. Van Emniyet Müdürlüğü tarafından özel ekipler oluşturulmuş durumda.

Çalışmalar sırasında, üniversiteye ait toplam 350 saatlik kamera kaydı izlenmiş, Bardakçı ve Çitören Mahalleleri’ne yönelik detaylı haritalandırma çalışmaları yapılmış. Toplam 12 kamera tespit edilmiş ve 275 saatlik incelemeler gerçekleştirilmiştir. Üniversitenin ulaşım araçlarına ait 120 saatlik kayıtlar da titizlikle gözden geçirilmiştir.

Elde edilen tüm iz ve deliller, Van Jandarma Kriminal Başkanlığı’na gönderilerek netleştirilmek üzere çalışmalara devam edilmektedir.

Ayrıca, Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan sonar cihazı temin edilerek, göl tabanında dip taraması yapılmaya başlanmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, İtfaiye ve Kızılay, dalgıçlar, arama köpekleri, drone, bot/gemi ve helikopter dahil olmak üzere 24 saat esaslı arama çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Müştemilat, metruk alanlar, sazlık ve logar bölgelerinde ise 50 ekip ve 250 personel ile detaylı incelemelere devam edilmektedir.

Rojin Kabaiş’i bulmak için arama çalışmalarımız aralıksız sürmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Rojin Kabaiş’in Kayboluşuna Yeniden Umut: Van Gölü’nde Bulunan Başörtüsü Ailesi Tarafından Teşhis Edildi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!