G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,09
CNY4,81
GBP44,49
EURO/USD1,08
BIST8.711,61
Petrol74,77
GR. ALTIN3.007,94
BTC2.301.348,83

Özgür Özel’den Şok Açıklamalar: Sağlık Skandalı ve İstifa Çağrısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı’nın Açıklamaları: Belediye Başkanları, Sağlık Sorunları ve Mülteciler Üzerine

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan için yaptığı açıklamaların ardından, "Onun tarihi gösterecek. Görülüyor ki kapalı kapılarında bu konular üzerinde konuşulmuş. Söylenen her söz her aktör için kıymetlidir." ifadesini kullandı.

"YENİDOĞAN ÇETESİ" Olarak Adlandırdığı Duruma Tepki

Toplantıda Türkiye’nin farklı bölgelerinden katılan belediye başkanlarına selam gönderen Özel, geçtiğimiz hafta yaşanan bir gelişme için derin bir üzüntü duyduğunu vurgulayarak, "İnsanlık adına utandığımız haberler aldık. Para adına bebeklerimizi, annelerine kavuşmadan küvezde tutan ve ardından cansız bedenlerini ailelerine teslim eden, insanlığı tamamen kaybetmiş olanların yaptıkları hepimizi utandırdı." dedi.

Özel, bu durumu bir travma olarak nitelendirerek, "Bu çete bir travma yarattı, üzgünüz ve kolay da atlatamayacağız." şeklinde konuştu. Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının özverili çalışmalarının gölge altında bırakıldığını da ekledi.

Sağlık Bakanı’na İstifa Çağrısı

Özgür Özel, sağlık bakanının bu süreçte soruşturmamayı gölgelememek adına istifa etmesi gerektiğini belirterek, "Kendisini ilkesel sebeplerle istifaya davet ediyorum. Kanun önünde her şeyin ortaya dökülmesi gerekmektedir." dedi. Bakanın istifası durumunda tekrar görev alabileceğini de ekleyerek, "Şu an işgal ettiği konum sorunludur." ifadelerini kullandı.

Özel, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinde ciddi bir revizyon gerekliliğine dikkat çekti ve "Türkiye’deki emeklilere verilen zam 33 milyar TL. Bu durumda, iki kurumun da liyakat esasına göre yeniden yapılandırılması gerektiği ortaya çıkıyor." dedi.

FETÖ’nün Elebaşı ve Adalet

Fethullahçı Terör Örgütü’nün elebaşı hakkında da konuşan Özel, "Bu ülkeye çok büyük kötülük etti. Soruları çaldırdı ve başarısız gençler ile memurları mağdur etti." diyerek, bu durumda ABD’nin tutumunu eleştirdi. Özel, "Fethullah Gülen öldü gitti ama günah kapısı açıktır. Yazılmaya devam edecektir." dedi.

Asgari Ücret Meselesi

Asgari ücret konusuna da değinen Özgür Özel, "30 bin liranın altındaki asgari ücreti kabul edenleri saygıyla selamlayamayız." şeklinde net bir duruş sergiledi.

Mülteciler ve Erdoğan’ın Yanıtı

Toplantıda bir Alman gazetecinin mülteciler hakkında sorduğu soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili olarak verilen cevap da gündeme geldi. Erdoğan, mültecilere kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, Suriye’den gelenler için de kapının açık olduğunu vurguladı.

Özgür Özel’in yaptığı bu açıklamalar, Türkiye’nin siyasi gündemindeki önemli meseleler üzerine yoğunlaşırken, toplumda yankı uyandırmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Özgür Özel’den Şok Açıklamalar: Sağlık Skandalı ve İstifa Çağrısı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!