G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

Öğretmenlere Yönelik Suçlarda Cezalar Artıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına göre, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda cezalar yarı oranında artırılacak ve bu suçlara verilen hapis cezaları ertelenmeyecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan taslak, kariyer uygulamasının devamını sağlayacak düzenlemeler içeriyor. Uzman öğretmenlikte 10 yıl bekleme şartı aranmaksızın 20 yıllık kıdemi dolduran öğretmenlere başöğretmen ünvanı için başvurma imkanı tanıyacak.

Öğretmenleri mesleğe seçilmesinden kariyer basamaklarında ilerlemelerine kadar tüm aşamaları kapsayan bir düzenleme hedefleniyor. Öğretmenlere özgü kanuni düzenlemelerin yer aldığı kanun taslağının detaylarına göre, öğretmene yönelik işlenen suçlarda cezaların yarı oranında artırılması planlanıyor. Kasten yaralama suçuna 2 yıl 3 aydan 6 yıl 9 aya kadar, tehdit suçuna ise 9 aydan 3 yıla kadar ceza verilebilecek.

Öğretmenlere hakaret suçunda 1 yıldan 3 yıla kadar ceza uygulanacak. Görevi yaptırmamak için direnme suçlarına 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar, nitelikli hallerde ise 1 yıl 4 aydan 9 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Öğretmenlere yönelik suçlarda verilen hapis cezaları ertelenmeyecek.

Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenleri de kapsayacak şekilde, eğitim çalışanlarının şiddetten korunmasına ilişkin hükümler genişletilecek. Uzman öğretici, usta öğretici ve ders ücreti karşılığı öğretmenlik yapanların da bu düzenlemeden faydalanması sağlanacak. Öğretmenlere karşı işlenen suçlarda artışı engellemek ve öğretmenleri korumak amacıyla yapılan bu düzenlemelerin yasalaşması bekleniyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda yapılacak bu değişikliklerin eğitim camiasında olumlu yankı uyandırması ve öğretmenlerin mesleklerini daha güvenli bir şekilde icra etmelerine olanak sağlaması öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Öğretmenlere Yönelik Suçlarda Cezalar Artıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!