G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.162.062,68

Norveç’te Casus Balina Silahlı Saldırıya Uğradı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Norveç’te, casus olarak eğitildiği iddialarıyla bilinen beyaz balina, silahla vurularak öldürüldü. Bu olayın ardından hayvan hakları savunucuları, Norveç polisinden cezai soruşturma başlatılması talebiyle olaya ilişkin resmi bir soruşturma açması için baskı yapıyor. 2019 yılında ilk kez Norveç’in kuzeyinde Finnmark kıyılarında görülen ve özel bir koşum takımı bulunan balina, Rusya tarafından eğitilen bir casus olabileceği şüphesiyle dikkat çekmişti.

“Hvaldimir” olarak adlandırılan beyaz balina, Cumartesi günü Norveç’in güneybatısındaki bir koyda ölü bulundu. Norveç Veterinerlik Enstitüsü’ne götürülen balinanın vücudunda çok sayıda kurşun yarası tespit edildi. NOAH Direktörü Siri Martinsen, yaraların ciddi olduğunu ve suç teşkil edebileceğini ifade ederek, polisin duruma hızlıca müdahale etmesi gerektiğini belirtti. Otopsi raporunun üç hafta içinde tamamlanması planlanıyor.

NOAH ve One Whale hayvan hakları örgütleri, Norveç polisinden olayı resmi olarak incelemesi için şikâyet dilekçesi sundu. 2019 yılında balinanın üzerindeki koşum takımı ve Rusça yazılar bulunması, Rus Donanması’nın balinayı eğittiği iddialarını güçlendirmişti. Bu durum, casusluk eğitimi almış olabileceği düşüncesini destekledi.

Olaya ilişkin resmi soruşturmanın açılması talebiyle yapılan baskılar sürerken, Norveç polisi, şikayeti değerlendirip soruşturma açıp açmamak konusunda karar vermek için incelemelerini titizlikle sürdürüyor. Otopsi raporunun sonuçlarına göre, balinanın ölüm şekli ve etrafındaki şartlar daha net bir şekilde anlaşılacak ve soruşturmanın yönü belirlenecek.

Beyaz balina Hvaldimir’in ölümü, Norveç ve dünya genelinde hayvan hakları savunucuları arasında büyük üzüntü yarattı. Hayvanlara yönelik şiddet eylemlerine karşı mücadele eden organizasyonlar, Hvaldimir’in öldürülmesini kınayarak, benzer olayların yaşanmaması için daha sıkı önlemler alınmasını talep ediyor. Casusluk iddialarına rağmen, balinanın acımasızca öldürülmesinin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğu vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Norveç’te Casus Balina Silahlı Saldırıya Uğradı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!