G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.857.644,07

Kılıçdaroğlu’ndan Erken Seçim Çağrısı: “Türkiye Yeni Bir Nefese ve Güçlü Bir Yönetime İhtiyaç Duyuyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği ve Yükselen Türkiye Enstitüsü’nün Ortaklaşa Düzenlediği “Yükselen Türkiye Hedefleri Çalıştayı”na Katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ülkenin Acilen Erken Seçime İhtiyacı Olduğunu Vurguladı  

Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği ve Yükselen Türkiye Enstitüsü’nün A11 Bosphorus Otel’de ortaklaşa düzenlediği “Yükselen Türkiye Hedefleri Çalıştayı”na Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Kılıçdaroğlu, toplumda giderek artan erken seçim beklentisinin doğru ve yerinde olduğunu belirterek, “Erken seçimin olması lazım. Her konuda erozyona uğrayan Türkiye’nin yeni bir nefese, güçlü bir yönetime gereksinimi var” dedi. 

Ortada Bir Güvensizlik Mevcut

Kılıçdaroğlu, son yerel seçimlerde CHP’nin birinci parti çıkmasına rağmen, iktidardaki AKP’nin tüm bakanlarıyla sahaya inerek oy aramasına rağmen istediği sonucu alamamasının, ülkede artan güvensizliğin göstergesi olduğunu vurguladı. Bu nedenle demokrasinin gereği olarak erken genel seçime gidilmesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Çünkü CHP birinci parti çıkmışsa, hükümetin bütün bakanları ve Sayın Erdoğan hep beraber alana çıkıp oy isteyip, bekledikleri oyu alamamışlarsa ortada bir güvensizlik mevcut demektir. Dolayısıyla demokrasinin gereği seçime gitmek şarttır” diye konuştu. 

Siyasette Liyakat Yok, Sağ-Sol Ayrımı Silikleşiyor 

Kılıçdaroğlu, siyasette liyakatın önemini vurgulayarak, “Liyakati öncelediğiniz zaman aklı, düşünceyi ve ahlakı önemsiyorsunuz. Dolayısıyla sorunları çok daha rahat çözebiliyorsunuz” dedi. Sağ-sol kavramlarının önemini yitirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Artık dünya, demokrasi dediğimiz, tek kişiye devletin teslim edilmediği bir sürecin içerisine evrildi. Biz de evrileceğiz” ifadelerini kullandı. 

Çevre Sorunlarına da Dikkat Çekti 

Kılıçdaroğlu ayrıca, Dicle ve Fırat nehirlerinin kuruyacağı, Mezopotamya Ovası’nın çöle dönüşeceği uyarısında bulundu. İnsan ömrünün önümüzdeki yüzyılda 250 yıla çıkacağını belirten Kılıçdaroğlu, nüfus artışının getireceği sorunlara da dikkati çekti. 

Çalıştayın diğer konuşmacıları arasında CHP eski milletvekili Süheyl Batum, Hazine ve Dış Ticaret eski Müsteşarı Tevfik Altınok, akademisyen Metin Lütfi Baydar ve Genel Kurmay eski İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin de yer aldı. Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuz Yılmaz ve üyelerinden oluşan basın mensupları da katılımcılar arasındaydı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Kılıçdaroğlu’ndan Erken Seçim Çağrısı: “Türkiye Yeni Bir Nefese ve Güçlü Bir Yönetime İhtiyaç Duyuyor”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!