G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,40
EURO/USD1,12
BIST9.924,20
Petrol74,42
GR. ALTIN2.866,29
BTC2.159.516,66

İsviçre’de Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 2 Kişi Kayıp!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsviçre’nin güneyinde, şiddetli yağışlar ve eriyen karların neden olduğu sel felaketi ve toprak kayması sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği, halen 2 kişinin kayıp olduğu belirtiliyor. Graubünden kantonundaki Misox Vadisi’nde sel nedeniyle kaybolan bir kişinin cesedine ulaşıldığı bildirildi. Kurtarma ekipleri hala kayıp 2 kişiyi aramaya devam ederken, bu kişilerin bulunma ihtimalinin düşük olduğu ifade edildi. Üç evin sel sularına kapıldığı ve 3 aracın sürüklendiği olayda, ünlü kayak merkezi Zermatt’a giden yolun toprak kayması ve sel yüzünden hala ulaşılamadığı öğrenildi.

Geçen hafta cuma günü etkili olan şiddetli fırtınanın yol açtığı yağmurların nehirleri taşmasına, sokakların ve caddelerin sular altında kalmasına sebep olduğu İsviçre’de, onlarca kişi tahliye edilmişti. Polis, bir toprak kayması sırasında kayalar altında kalan bir kadının sağ olarak kurtarıldığını açıklamıştı. Ülkenin meteoroloji servisi yetkilileri, bölgede bir saat içinde görülen 124 milimetre yağışın, 30 yılda bir gerçekleşen bir miktar olduğunu belirtti.

Kurtarma ekipleri, Misox Vadisi’nde sel felaketi ve heyelanın yol açtığı yıkımı en aza indirmek ve kayıp kişileri bulmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ancak, kurtarma ekipleri kayıp kişileri bulma konusunda zorluklarla karşılaştıklarını ve canlı bulunma ihtimalinin düşük olduğunu ifade ettiler. Bölgede yaşayan vatandaşlar, endişe içinde kayıp olan sevdiklerini beklerken, felaketin boyutu her geçen saat daha da netleşiyor.

İsviçre’nin tarihinde ender görülen bu doğal afet, ülkenin altyapısını ve kurtarma ekiplerini zorluyor. Sel felaketinin etkilediği bölgelerdeki vatandaşlar, bir yandan mücadele ederken bir yandan da yardım bekliyor. Meteoroloji uzmanları, benzer afetlerin tekrarlanmaması için alınması gereken önlemleri ve iklim değişikliğinin olası etkilerini değerlendirirken, yetkililer ise yeniden yapılanma ve zararın telafisi için harekete geçiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsviçre’de Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 1 Kişi Hayatını Kaybetti, 2 Kişi Kayıp!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!