G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

İsrailli eski Tümgeneral: İsrail kısa sürede Gazze’den çıkmalı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılarına ilişkin olarak eski Tümgeneral İsrael Ziv’in yaptığı açıklamalar, ülkesinin acilen Gazze’den çekilmesi gerektiği yönündedir. İsrail Kanal 12 televizyonu tarafından gündeme getirilen Ziv’in makalesine göre, Gazze’deki savaş artık İsrail’in istikrarı için bir tehdit haline gelmiştir. Ziv, ülkenin askeri güvenliğinin zayıfladığına ve Gazze’de sıkışıp kaldığına vurgu yapmaktadır. Bu durumda, Gazze’den çekilmenin vaktinin geldiğini savunmaktadır.

Ziv’e göre, Gazze’deki savaş İsrail’in kan kaybetmesine neden olmaktadır. Gaza Şeridi’nde yaşanan savaşın hem asker hem de sivil kayıplara neden olduğu açıktır. Ziv, İsrail’in Gazze’de askıda kaldığını ve bu durumun sürdürülemez olduğunu belirtmektedir. Ayrıca, Ziv, Gazze’de var olan tünellerin israil ordusunu tehdit eden bir unsur olduğunu iddia etmektedir. Netanyahu’nun bu konuda ısrar etmesini de yanlış bir hamle olarak görmektedir.

İsrail’in Gazze’deki durumu, Ziv’e göre bir bataklığa benzetilebilir. Gazze’deki çatışmaların devam etmesinin hiçbir gerçek sonuca yol açmadığına ve askerlerin hayatına mal olduğuna dikkat çekmektedir. Gazze’de savaş devam ettikçe askerlerin hayatı riske girmekte ve sonuç alınamamaktadır. Bu nedenle, Gazze’den çekilmenin zorunlu olduğunu savunmaktadır.

Ziv, ayrıca Lübnan’a karadan bir müdahalenin durumu daha da karmaşık hale getireceğini belirtmektedir. İsrail’in Lübnan’a karadan müdahalesinin Hizbullah’ı ateşkese zorlamayacağını, aksine daha fazla saldırıya neden olacağını ifade etmektedir. Bu durumda, İsrail’in Lübnan’da da askıda kalacağını ve çıkış stratejisi olmadan müdahale etmenin tehlikeli olabileceğini savunmaktadır.

Sonuç olarak, İsrael Ziv’in açıklamalarına göre, İsrail’in Gazze Şeridi’nde ve Lübnan’daki aktif savaşların artık sürdürülemez hale geldiği ve askerlerin hayatının riske girdiği belirtilmektedir. Bu nedenle, ülkenin bir çıkış stratejisi belirleyerek en kısa sürede bu bölgelerden çekilmesi gerekliliği vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrailli eski Tümgeneral: İsrail kısa sürede Gazze’den çıkmalı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!