G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,20
CNY4,88
GBP45,93
EURO/USD1,12
BIST9.829,19
Petrol70,91
GR. ALTIN2.937,29
BTC2.227.088,90

İsrail’in okula düzenlediği saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde bulunan Cibaliya Mülteci Kampı’nda sivillerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırı sonucunda 15 kişi hayatını kaybetti. Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal’ın yaptığı açıklamaya göre, İsrail, yerlerinden edilen Filistinlilerin bulunduğu Hafsa binti Ömer Okulu’na bomba yağdırdı. Saldırıda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 15 Filistinli hayatını kaybederken, 22 kişi de yaralandı.

Saldırının ardından Gazze’de panik ve korku hakim oldu. İsrail’in hedef aldığı okulda barınan sivillerin yaşadığı dehşet manzarası, bölgedeki insanları endişelendirdi. Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucunda yaralanan 22 kişinin hemen tedavi altına alındığını ve durumlarının ciddiyetini koruduğunu açıkladı.

Olayın duyulmasıyla birlikte bölgedeki insan hakları savunucuları ve uluslararası toplum tepkilerini dile getirdi. İsrail’in sivil yerleşim birimlerini hedef alması, uluslararası hukuk ihlali olarak nitelendirildi. BM ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da saldırıyı kınadı ve İsrail’i sorumlu tuttu.

Gazze Şeridi, uzun yıllardır savaş ve çatışmaların merkezinde yer alıyor. İsrail-Filistin çatışması nedeniyle bölgede sürekli tansiyon ve şiddet olayları yaşanıyor. Sivil yerleşim birimlerine düzenlenen saldırılar ve hava bombardımanları, bölgedeki insanların güvenliğini tehdit ediyor.

İsrail’in sivil okulları ve hastaneleri hedef alması, uluslararası toplumun tepkisine neden oluyor. İnsan hakları örgütleri, bölgedeki tüm tarafları sivillerin korunması ve barışçıl çözümler bulunması konusunda uyarıyor. Ancak buna rağmen çatışmaların devam etmesi, bölgedeki insanların yaşamını tehdit etmeye devam ediyor.

Olayın ardından Gazze’de yaşanan çatışmaların sona ermesi ve barışçıl bir çözüm bulunması için uluslararası çabaların artması bekleniyor. Ancak bölgedeki çatışma dinamikleri ve taraflar arasındaki güven sorunu, çözüm sürecini zorlaştırıyor. İsrail’in sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırıları, bölgedeki barış umutlarını da zayıflatıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in okula düzenlediği saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!