G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,19
CNY4,88
GBP45,81
EURO/USD1,12
BIST9.750,81
Petrol71,26
GR. ALTIN2.928,72
BTC2.241.208,16

İsrail’in Lübnan’da Aynı Aileden 9 Kişiyi Hayatından Ettiği Hava Saldırısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Şeba bölgesinde bir eve düzenlediği hava saldırısında aynı aileden 9 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İsrail, savaşı genişletmek amacıyla rotasını Lübnan’a çevirerek gece boyunca bombalama operasyonları düzenledi. Şeba bölgesindeki 3 katlı bir ev hedef alınırken, 9 kişi hayatını kaybetti ve çevredeki yapılar zarar gördü. İsrail’in Deyr Kanun en-Nehr, El-Halusiye, Debal, El-Bazuriye, Şehabiye, El-Abasiye, Kadmus, Cel el-Bahr ve Sur kentlerinde gerçekleştirdiği hava saldırılarında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi. Güneyden başlayan göç dalgasının başkent Beyrut ve diğer güvenli bölgelere yayıldığı vurgulandı.

İsrail ordusu ve Hizbullah arasındaki çatışmalar 8 Ekim’den bu yana devam ederken, İsrail hava saldırıları şiddetlendi. 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentleri ve Bekaa ile Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlendi. Lübnan’ın güneyi ağır bombardıman altında kalırken, 748 kişi hayatını kaybetti ve yaklaşık 150 bin kişi yerinden oldu. Hizbullah, İsrail’in saldırılarına füze saldırılarıyla karşılık verirken, ordu üslerini hedef aldığı belirtildi. Göç dalgasının sürdüğü ve Suriye’ye de insanların kaçtığı bilgisi paylaşıldı.

Savaşın genişlemesi ve hava saldırılarının artmasıyla beraber binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Güneyde yaşanan çatışmaların etkisi başkent Beyrut’a kadar ulaşırken, Hizbullah’ın karşılık verdiği saldırıların da ciddi bir hasara neden olmadığı belirtildi. Ülkedeki insanların güvenliğini sağlamak amacıyla başlayan göç dalgasının zamanla arttığı ve halkın güvenli bölgelere kaçtığı ifade edildi. Son olarak, yaşanan tüm olayların ayrıntılı bilgilerinin Anadolu Ajansı (AA) tarafından sağlandığı ve bu bilgilerin editör Adile Topçu tarafından derlendiği kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Lübnan’da Aynı Aileden 9 Kişiyi Hayatından Ettiği Hava Saldırısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!