G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO38,04
CNY4,81
GBP45,25
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,77
GR. ALTIN2.826,72
BTC2.156.419,67

İsrail’in Hizbullah’a Yönelik Patlatıcı Saldırısı: 25 Ölü, 608 Yaralı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta Doğu’da yaşanan önemli bir gelişmeyle ilgili olarak, Hizbullah mensuplarının kullandığı telsizlerin patlatıldığı siber saldırı sonucunda ölü sayısının 25’e, yaralı sayısının ise 608’e yükseldiği bildirildi. İsrail askerlerinin Beyrut ve diğer bölgelerde gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda can kaybının arttığına dair haberler gelmeye devam ediyor. Hizbullah’a ait telsiz ve çağrı cihazlarının siber saldırı sonucunda infilak ettirilmesi nedeniyle birçok kişinin yaşamını yitirdiği, ağır yaralılarının ise hastanelerde tedavi gördüğü belirtildi.

Lübnan Sağlık Bakanı Firas Abiad, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, telsiz patlamaları sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 25’e, yaralı sayısının 608’e ulaştığını ifade etti. Ayrıca, çağrı cihazlarının patlamasında da 12 kişinin öldüğü, 2 bin 323 kişinin yaralandığı ve bunlardan 226’sının hala hastanede olduğu bilgisi verildi. Toplamda ölü sayısının 37’ye, yaralı sayısının ise 2 bin 931’e yükseldiği kaydedildi. Lübnan Başbakanı Necip Mikati ise Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni, İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını ve teknolojik savaşını durdurması için kararlı bir tavır sergilemeye çağırdı.

Lübnan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nda faaliyet gösteren tüm havayollarının uçaklarda çağrı cihazı veya telsiz bulundurulmasını yasakladı. Ayrıca ABD’li haber sitesi Axios’un haberine göre, patlatılan telsizlerin önceden İsrail istihbarat servisleri tarafından Hizbullah’a teslim edilmiş olabileceği iddia edildi.

Bu önemli gelişmelerle ilgili ayrıntılı bilgi için İhlas Haber Ajansı (İHA) kaynak gösterilirken, olayların sadece Lübnan’ı değil tüm insanlığı ilgilendirdiği vurgulandı. İsrail’in Orta Doğu’da yarattığı gerilim ve yaşanan trajik olaylar, uluslararası camiayı da endişelendirirken, Hizbullah’ın silahlı gücüne yönelik yapılan saldırılar bölgede gerilimi artırıyor. Ölümlerin ve yaralanmaların artmasıyla birlikte, bölgedeki çatışmaların ne denli tehlikeli bir boyuta ulaştığı da bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail’in Hizbullah’a Yönelik Patlatıcı Saldırısı: 25 Ölü, 608 Yaralı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!