G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.145.422,28

İsrail saldırılarından korunmaya çalışan 2 kız kardeş ağır yaralandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin topraklarında yaşanan katliamı konu alan habere göre, İsrail ordusu, 7 Ekim tarihinden bu yana Filistin’e yönelik saldırılarına devam etmektedir. Bu saldırılar sonucu 40 binden fazla masum hayatını kaybetmiş, çocuklar da dahil olmak üzere binlerce kişi yaralanmıştır. Gazze Şeridi’nde sivillerin yaşadığı bölgeler de bombalanmış, birçok aile yerinden edilmiştir.

Han Yunus’un doğusundaki El-Karara kasabasındaki Aylebun Okulu’na düzenlenen saldırıda ise çok sayıda Filistinli hayatını kaybetmiş, birçok kişi de yaralanmıştır. Bu saldırıda ağır yaralananlar arasında, okula sığınan ve oyun oynarken saldırıya maruz kalan Yara ve Meysa adlı kardeşler de yer almaktadır. Yara, saldırının anını anlatarak gözlerini ve kulaklarını kaybettiğini ifade etmiştir.

Yara ve Meysa’nın annesi Ula el-Gandur, çocuklarının saldırı sonucu ağır yaralandığını belirtmiş ve Gazze’deki sağlık imkanlarının yetersizliğinden dolayı çocuklarının tedavilerinin gerektiği gibi yapılamadığını ifade etmiştir. Babaları Şaban el-Gandur ise ailenin yaşadığı korkunç anları ve tıbbi imkansızlıkları anlatarak, oğullarının başında kurtçuklar çıkmasına sebep olan tedavi eksikliklerine dikkat çekmiştir.

Gazze’deki sağlık sistemi ise İsrail ordusu tarafından kasıtlı olarak hedef alınarak hastanelerin kapatılmasına neden olmaktadır. Refah Sınır Kapısı’nın kapatılması nedeniyle yüzlerce hasta ve yaralının hayatı riske girmektedir. Gazze’deki medya ofisi genel müdürü İsmail es-Sevabite ise işgalcilerin Gazze’ye yardımın engellenmesiyle insani felaketin arttığını belirtmiştir.

Sonuç olarak, Filistin topraklarında yaşanan sivil katliamı ve çocukların hedef alınarak ağır yaralanmasına sebep olan İsrail saldırıları uluslararası toplumun dikkatine sunulmalı ve bu vahşete dur denilmelidir. Bu çocuklar ve birçok masum insanın yaşadığı acıların son bulması ve adaletin sağlanması için gerekli adımların atılması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İsrail saldırılarından korunmaya çalışan 2 kız kardeş ağır yaralandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!