G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,68
CNY4,86
GBP44,98
EURO/USD1,10
BIST9.089,53
Petrol79,28
GR. ALTIN2.920,67
BTC2.145.914,48

İnsanlar Daha da Uzun Yaşayabilir mi? Yeni Araştırma Sonuçları Şaşırtıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayıtlara göre en uzun süre yaşama rekoru, 122 yaşında hayata veda eden Fransız Jeanne Calment’e aitti.

İnsanlar bundan daha uzun süre yaşayabilir mi? Bazı uzmanlara göre bu ihtimal pek yüksek görünmüyor.

Su arıtma ve antibiyotikler gibi atılımlar sayesinde geçtiğimiz yüzyılda ortalama yaşam süresi artmıştı. Bazı bilim insanları, kanser ve kalp gibi yaygın hastalıkların tedavisinde yaşanacak yeniliklerin insanların daha uzun yaşamasına yol açacağını savunsa da yeni bir araştırmaya göre insan ömrü artık ulaşabileceği en üst seviyeye yaklaştı.

Bilimsel dergi Nature Aging’de yayınlanan yeni bir araştırmaya göre, son yıllarda artan yaşam süresi yavaşlama eğilimine girdi. 1990 ve 2019 arasında Fransa, İtalya, Japonya, İsveç ve İsviçre gibi insanların en uzun süre yaşadığı ülkelerde toplanan yaşam süresi beklentilerinin incelendiği araştırmadan dikkat çeken sonuçlar çıktı.

Araştırmaya göre söz konusu dönemde incelenen her yerde ortalama yaşam süresi uzadı ancak uzama hızı yavaşladı. Sonuçlar, sağlık ve teknoloji alanındaki gelişmeler sayesinde daha uzun süre yaşayan insanların uzun yaşamın sınırına ulaşmış olabileceğini ortaya koydu.

Araştırmanın başındaki Illinois Chicago Üniversitesi’nden Profesör S. Jay Olshansky, ortalama insan ömrünün gelecekte çok değişmeyeceğini, maksimum ortalama yaşam süresinin 87 civarında olacağını belirtti. Maksimum yaşam süresinin kadınlarda 90, erkeklerde 84 olacağını ifade eden Olshansky, halihazırda bazı ülkelerin bu oranlara ulaştığına dikkat çekti.

Araştırmada, modern tıp sayesinde daha çok insanın uzun yaşayabileceği ancak yaşam süresinin daha da artmasının beklenmediği belirtildi.

Birçok bilim insanı da Olshansky ve ekibiyle aynı fikirde. New York’taki Albert Einstein Tıp Okulu’ndan Genetik Profesörü Jan Vijg, sonuçların son derece gerçekçi olduğunu vurguladı.

Öte yandan farklı düşünen bilim insanları da var. Ulusal Yaşlanma Enstitüsü Bilim Direktörü Dr. Luigi Ferrucci’ye göre, önleyici sağlık uygulamaları hastalıkları önleyerek yaşlanmayı geciktirebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İnsanlar Daha da Uzun Yaşayabilir mi? Yeni Araştırma Sonuçları Şaşırtıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!